Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul Citelis hibrid, prezentat la Milano

Primul autobuz Iveco Irisbus Citelis hibrid a fost prezentat, la sfarsitului lui ianuarie 2011, in Piata Domului din Milano. La eveniment au participat primarul orasului, Letizia Moratti, si Elio Catania, directorul general al companiei de transport public ATM (Azienda Transporti Milanesi). Vehiculul este momentan intr-o faza de pretestare, dupa care va intra in programul normal de operare, pe diferite trasee din Milano.

Citelis hibrid, de 12 m lungime, are motor diesel Tector 6 EEV, de 300 CP, conectat la un generator, de 140 kW, ce alimenteaza motorul electric de 175 kW. Acesta din urma recupereaza energia cinetica si incarca bateriile pe li’ion montate la bord. Autobuzul hibrid asigura o reducere cu pana la 40% a emisiilor de CO2, dar si un consum mai mic de carburant.
Gratie functiei „Stop/Start“, confortul la rulare si nivelul zgomotului sunt mult imbunatatite comparativ cu un autobuz clasic, in conditiile in care spatiul disponibil la interior a ramas neschimbat. In versiunea prezentata, vehicului poate transporta maximum 97 de pasageri plus un carucior cu rotile.
Alaturi de Citelis hibrid, 35 de minibuze Iveco Daily noi vor fi folosite pentru serviciile „Radiobus“, „Bus pe timp de noapte“ si „Radiobus pentru districte“, oferite in metropola milaneza.
Acestea sunt servicii personalizate care, de la introducere, s-au bucurat de rezultate excelente.
ATM a ales versiunea Daily Was, cu 12 scaune plus doua locuri pentru carucior cu rotile. Vehiculele sunt echipate cu motor Iveco F1C EEV, de 170 CP, cu filtru de particule. In plus, dispun de rampa, aparat de taxat si sistem de supraveghere cu patru camere video si sistem de pozitionare globala.

Articole similare