Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferi tot mai motivati si mai bine pregatiti

47,6% dintre managerii prezenti la conferinta Tranzit acorda soferilor salarii diferentiate in functie de consumul inregistrat si de grija pe care o manifesta pentru starea tehnica a masinii, deoarece considera ca astfel se reduc costurile cu exploatarea, transportul este mai eficient si, in plus, este si o forma de a-i mobiliza.
Jumatate din managerii chestionati acorda salarii diferentiate in functie de numarul biletelor vandute, deoarece astfel se evita calatoriile clandestine, iar soferii sunt mai seriosi si mai implicati.

Alte firme insa nu adopta aceasta solutie fie pentru ca au abonamente, fie pentru ca soferii sunt verificati, fie pentru ca liniile pe care opereaza sunt diferite si nu se poate face departajarea doar dupa acest criteriu.
Peste jumatate din firmele chestionate au trimis soferii la training de conducere economica si in siguranta, mai ales pentru a creste siguranta calatorului si a aduce economii de carburant.
Reprezentantul uneia dintre firme a declarat ca soferii sunt platiti in functie de kilometrii parcursi si ca aceste trei aspecte conteaza, dar nu foarte mult, iar altul afirma ca este foarte greu sa investesti in formarea profesionala a soferilor in vremurile acestea de criza, deoarece costurile sunt ridicate si nu poti fi sigur de ramanerea lor in firma. Iar salariile diferentiate nu se pot aplica din acelasi motiv.

Articole similare