Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se deblocheaza judeteanul

Dupa atribuirea programului de transport interjudetean 2013-2019, la sfarsitul lui februarie-inceputul lui martie se astepta adoptarea unei OUG prin care sa se deblocheze situatia si la judetean. Practic, potrivit unor surse din cadrul MDRAP, prin aceasta ar trebui sa se stabileasca oficial prelungirea valabilitatii licentelor de trasee judetene pana la sfarsitul lui decembrie 2013, pentru ca intre timp sa se astepte deciziile finale ale instantelor de judecata. Reamintim ca atribuirea programului de transport judetean a fost oprita dupa ce ordinul 240/2012 a fost suspendat, partial sau integral, de mai multe instante judecatoresti din tara.

Parerile in randul asociatiilor patronale sunt impartite. O parte sunt multumiti ca au obtinut deblocarea situatiei si ca au primit asigurari cu privire la mentinerea programelor de transport deja stabilite, precum si a criteriilor de atribuire, cu exceptia celor atacate in instanta. Altii sunt nemultumiti de faptul ca prin prelungirea licentelor doar pana in decembrie 2013 planeaza incertitudinea asupra a ceea ce se va intampla din 2014, in ciuda discutiilor purtate cu autoritatile responsabile.
Situatia este fara precedent si vor continua sa fie puncte de vedere divergente pana cand institutiile abilitate nu isi vor asuma ampla revizuire si corectare a legislatiei. Suntem „amenintati“ deja de ani buni cu modificarea legilor care guverneaza transporturile. S-au schimbat conducerile ministerelor, ne-am incurajat ca avem timp suficient. Marea lege a transporturilor, asteptata inainte de 4 decembrie 2011, care trebuia sa ne armonizeze cu legislatia europeana, s-a transformat – stupoare – din lipsa de timp, intr-o ordonanta de cateva pagini. Lucrurile au trenat si am ajuns ca dupa certuri si scandaluri pe la comisii de dialog social pe tot parcursul anului trecut buba sa se sparga si sa se blocheze o atribuire pe de o parte contestata, iar pe de alta parte atat de asteptata de operatorii privati.
Acum, cand climatul politic s-a linistit cat de cat, asteptam de la aceiasi oameni din ministerele responsabile sa gaseasca o rezolvare corecta si transparenta pentru aceasta situatie.

Articole similare

Ad