Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camere de supraveghere pentru autogari

In autogarile din Romania se va implementa in curand un sistem de camere pentru supravegherea efectuarii curselor. Initiativa vine ca urmare a faptului ca in prezent multe curse nu se fac, nefiind rentabile, dar firmele respective le declara ca fiind efectuate, de teama sa nu intre alti transportatori pe traseul lor. Astfel, programul ramane incarcat si, asa cum declara Dana Dobrila, director licente ARR, „trebuie sa cream putina flexibilitate.
 

Legea prevede ca programul poate fi modificat doar o data pe an, in anumite conditii, cum ar fi eliminarea de curse. Dar de acum am prevazut posibilitatea de a elimina curse de pe un traseu daca nu sunt rentabile, insa nu mai mult de 50%.“
De aceea va fi introdus, conform unui ordin dat de ARR pe circuitul de avizare in octombrie, cu posibilitate de aparitie la inceput de decembrie, un program de monitorizare.
In prezent, conform Ordinului 1892, autogarile au obligatia de a raporta lunar, pana in data de 10, toate cursele efectuate si neefectuate in ultima luna. Dar Daniela Dobrila declara ca de multe ori raportarea nu este realista, fiind trecute ca efectuate curse care de fapt nu au avut loc. Pana in prezent au existat firme care si-au pierdut licentele pentru neefectuare de curse, dar numarul lor este foarte mic.
Noul ordin a fost inspirat si de legislatia din alte tari si mai prevede ca autogarile sa se doteze cu calculator, internet si registru cu toate tranzactiile efectuate, si sa aiba persoana desemnata care sa raspunda in caz de disfunctionalitati.

Articole similare

Ad