Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris se extinde catre Spania si Bulgaria

Constructorul Solaris Bus&Coach isi continua expansiunea prin livrarea primelor autobuze catre doua piete complet noi. Pentru prima data, autobuzele Solaris vor fi exploatate in Spania si Bulgaria, astfel numarul tarilor utilizatoare ale vehiculelor producatorului polonez va ajunge la 22.
Municipalitatea din Girona, Spania, a optat pentru midibuzele Alpino 8.6, devenind astfel primul utilizator spaniol de Solaris. Comanda a fost deja lansata de catre operatorul catalan, livrarea urmand sa aiba loc in aceasta toamna.
 

Anul trecut a fost infiintata Solaris Bus Ibérica S.A. la Madrid, preluand astfel activitatea producatorului in peninsula. In Portugalia, 12 troleibuze Trollino sunt deja in exploatare.
Acum si Bulgaria a ales troleibuzele Solaris pentru capitala tarii: in urmatoarele luni flota de troleibuze din Sofia se va mari cu 30 de unitati.
Acestea vor fi livrate catre Electrotransport EAD Sofia de catre Solaris Bus&Coach si Skoda Electric, partenerul Solaris care a furnizat sistemul electric de tractiune.
Pentru a asigura exploatarea vehiculelor si in cazul unor intreruperi ale alimentarii cu energie electrica, troleibuzele de 12 m comandate pentru Sofia vor fi echipate cu generator diesel. Livrarea integrala a acestora se va realiza pana la finalul primului trimestru al lui 2011.
Troleibuzele vor stabili un nou nivel de confort al pasagerilor, fiind primele vehicule cu podea coborata utilizate in Bulgaria. Vehiculele vor fi primele Solaris livrate vreodata in Bulgaria, imbunatatind pozitia Solaris. De la lansareade acum noua ani, 400 de troleibuze au fost vandute in 14 tari europene.

Articole similare

Ad