Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Muzeul transporturilor din Lucerna, cel mai vizitat din Elvetia

Pauzele de conducere si schimbare a soferilor s-au facut la muzeul de transport al Elvetiei de langa Lucerna, respectiv centrala electrica KWO.
Muzeul de transport a fost inaugurat pe 1 iulie 1959 si include un cinematograf, un planetarium si muzeul Hans Erni. Spatiul de expunere este de aproape 20.000 m2 si include aproape 3.000 de exponate, fiind cel mai vizitat muzeu din Elvetia. Muzeul expune de la vagoane de tren sau tramvai pana la masini, camioane, vapoare, avioane sau rachete.
 

Foarte vizitat este o replica la scara a tunelului Gotthard, care le ofera vizitatorilor o incursiune in istoria celebrului tunel elvetian de la constructia sa, inceputa in 1875, si pana la traficul intens din zilele noastre.
Hala destinata transportului rutier este usor de recunoscut, fiind acoperita cu 344 de indicatoare rutiere. Spatiul expozitional de 2.000 m2 include un garaj de masini de epoca, depozitate pe rampe mobile, si un amfiteatru, pe scena defiland modelul pe care fiecare grup de vizitatori il voteaza ca fiind cel mai spectaculos.

Articole similare