Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oportunitati de instruire, cu finantare europeana

Nu mai putin de 3.000 de angajati din transportul public de persoane, cu diferite niveluri de pregatire, vor beneficia pana in iunie anul viitor de cursuri de instruire derulate printr-un proiect finantat din fonduri europene POSDRU 2007-2013. Interesul in randul operatorilor de profil este mare, mai ales ca din cele 37 de companii de transport urban, cate sunt in total in tara, vor fi selectionate de catre reprezentantii partenerilor in proiect minimum 22.
 

INSTRA, centrul de instruire pentru promovarea adaptabilitatii si cresterea gradului de mobilitate a angajatilor operatorilor de transport public de persoane din Romania, deruleaza in perioada aprilie 2013-iunie 2014 cursuri de instruire pentru 3.000 de angajati din transportul urban. Acestea fac obiectul unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 „Investeste in oameni!“.
Proiectul de instruire se deruleaza pe durata a trei ani si a fost gandit astfel incat operatorii de transport sa nu aiba costuri. Tocmai de aceea cursurile se vor putea tine si la sediul lor, intrucat disponibilitatea in materie de timp a angajatilor nu este foarte mare.
Valoarea proiectului este de peste trei milioane de euro. In parteneriat sunt cinci entitati: Uniunea Romana de Transport Public (URTP), Universitatea Politehnica Bucuresti cu Centrul de Cercetare, Proiectare, Service si Consulting in domeniul Telecomenzilor si Electronicii in Transporturi – UPB-CEPETET, Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente in Romania – ENERO, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Asociatia Generala a Inginerilor din Romania – AGIR. Fiecare dintre parteneri va contribui la elaborarea si realizarea suporturilor de curs, inclusiv la partea de predare.

Trei grupuri tinta
Din cele 37 de companii/regii de transport vor putea beneficia minimum 22, inclusiv RATB, care este si parte in proiect. De altfel, regia din Capitala are asumat un grup-tinta de 2.500 de oameni. Grupul-tinta de baza sunt soferii, dar si mecanicii si personalul de intretinere, pentru care au fost alocate 1.950 de locuri. La acesta se adauga alte doua grupuri: sefii de departamente si managerii – restul de 1.050 de locuri.

Articole similare

Ad