Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi anvelope Continental pentru autobuze si autocare

Continental a lansat recent anvelopa HSR 2, pentru autobuze care opereaza in regim intercity sau charter. Aceasta poate fi folosita atat pentru axa de directie, cat si pentru cea motoare, si, comparativ cu generatiile precedente, asigura confort mai mare la rulare si un plus de economie.
O carcasa noua, cu corzi de otel intarit si curea realizata din patru straturi extrem de rezistente, sta la baza optimizarii noii anvelope. Designul robust al profilului, conceput pentru a face fata unor suprafete diverse de rulare, contribuie la sporirea duratei de viata a pneului.
 

Nervurile din zona umarului anvelopei sunt mai late, iar cresterea volumului profilul, care este acum cu 1,5 mm mai inalt, sporeste numarul de kilometri parcursi cu 20%. O alta caracteristica importanta a HSR 2 consta in noile sectiuni transversale ale profilului, cu volum de aer crescut. Acest fapt sporeste elasticitatea pneului, fara a-i afecta durata de viata sau stabilitatea. Astfel, tehnologia de constructie a anvelopei, care este utilizata exclusiv de Continental, reduce rezistenta la rulare si permite o economie de combustibil de 5% comparativ cu alte anvelope similare, potrivit reprezentantilor producatorului german. Nu trebuie omis nici nivelul zgomotului, extrem de important in cazul autobuzelor. Gratie canelurilor inguste si contururilor tridimensionale din profil, HSR este silentioasa chiar si pe o suprafata de rulare mai dificila.
Tehnologia AirKeep® este utilizata pentru a spori siguranta: un strat special de cauciuc la interior, cu molecule marite, reduce riscul de pierdere a presiunii cu pana la 50%. Iar apropierea dispunerii elementelor profilului face ca pietrele sau alte corpuri straine sa fie eliminate. Continental a lansat, in primavara, si prima anvelopa de iarna special conceputa pentru autocare: HSW 2 COACH, care reduce zgomotul la rulare si sporeste confortul. Structura cu nervuri inchise a profilului si numarul mare de caneluri asigura tractiune crescuta pe toata durata de viata a pneului.
In plus, conturul si structura carcasei au fost concepute pentru a asigura viteze mari de rulare pentru autocare.
HSW 2 COACH este disponibila in dimensiunea 295/80 R 22,5, poate fi folosita pe toate axele, gratie profilului dens, cu geometrie inteligenta a designului, si beneficiaza de aceeasi tehnologie AirKeep®.

Articole similare

Ad