Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra investeste in autobuze hibride

TfL, autoritatea de transport public din Londra, a anuntat o comanda de 50 de autobuze hibrid, finantate prin programul Green Bus. Pana la sfarsitul anului viitor, autoritatile din Capitala Regatului Unit intentioneaza sa aiba in serviciu 300 de astfel de vehicule, urmand ca din 2012 toate autobuzele noi comandate sa fie propulsate de sisteme hibride diesel-electric.
Alexander Dennis, unul dintre cei mai importanti carosieri locali, va furniza 30 de autobuze, dintre care 20 pentru London United si 10 pentru Metroline, iar Volvo va produce 20 de unitati pentru Arriva.
 

Toate cele 50 de vehicule vor fi livrate pana la sfarsitul acestui an, urmand sa se mai decida si rutele pe care vor fi exploatate.
„Londra este unul dintre principalii sustinatori ai autobuzelor hibride, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon si imbunatatirii calitatii aerului, iar cu aceasta comanda, numarul vehiculelor «verzi» aflate in exploatare se va dubla“, a declarat Mike Weston, director de transport London Buses.
La ora actuala, in Londra sunt operate 56 de autobuze hibrid, iar alte sase urmeaza sa fie livrate in scurt timp, separat de comanda de 50 de unitati.

Articole similare

Ad