Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris Trollino in Eberswalde, Germania

Solaris Bus&Coach va furniza 12 Trollino 18 catre cel mai vechi operator german de troleibuze, Barnimer Busgesellschaft GmbH (BBG), din Eberswalde. Aceasta este prima livrare de troleibuze a constructorului polonez in tara vecina.
Noile Trollino, de 18 m lungime, au podea complet coborata si sunt echipate cu sistem performant de aer conditionat. Vehiculele dispun de 42 de scaune fixe si patru rabatabile, iar accesul la bord se face cu usurinta gratie celor patru seturi de usi. Spatii speciale pentru carucioare cu rotile sunt amenajate in dreptul celei de a doua si a treia usi.
 

Sistemul de tractiune este furnizat de producatorul ceh Cegelec, motorul electric avand o putere de 240 kW. Trollino 18 beneficiaza de tehnologie de ultima ora si incorporeaza super-capacitori ce recupereaza energia eliberata la franare, pentru a fi apoi utilizata pentru acceleratie, reducand astfel consumul de energie.
Pentru a asigura independenta in deplasare in caz de deviere de rute sau in interiorul depoului, troleibuzele vor fi echipate si cu motoare diesel auxiliare, de 136 CP, care corespund normelor de poluare Euro 5. Acestea vor asigura o autonomie de pana la 5 km. Primul Solaris Trollino 18 va fi livrat pana in toamna, pentru a fi inaugurat cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a BBG. Restul comenzii va intra in exploatare pana la finalul lui 2012.

Articole similare