Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzari triple de autobuze noi

Dupa primele sase luni ale anului, importatorii de autobuze se pot declara multumiti. In ciuda contextului economic dificil, operatorii s-au straduit sa se pregateasca de atribuire si au cumparat 154 de autobuze noi, de trei ori mai multe decat in aceeasi perioada din 2012. Desigur, peste jumatate (88) s-au inmatriculat in ianuarie a.c., potrivit DRPCIV, chiar inainte de licitatia la interjudetean.
 

In topul vanzarilor pe prima jumatate a anului s-a clasat Iveco, cu 36 de vehicule, urmat de King Long, cu 25, si Mercedes-Benz, cu 21. Pe pozitia a patra este Solaris, cu 20 de autobuze, urmat de producatorii de vehicule din gama medie, Isuzu, Otokar si Volkswagen, cu 12, 11, respectiv 10 unitati. Temsa a vandut opt, Tezeller, trei, BMC si Gyüleryuz, cate doua. Au fost inmatriculate si doua Setra noi, un Irizar si o Scania.
Second-hand-urile s-au bucurat de interesul obisnuit. Au fost inmatriculate 355 de vehicule, cu 10% mai putine decat in prima jumatate din 2012. Setra ramane lider de piata la rulate, cu 75 de unitati, urmat de Mercedes-Benz, cu 56, Renault, cu 45, Iveco, cu 33, si MAN, cu 31.
Microbuzele au fost si in 2013 la mare cautare, in primele sase luni fiind inmatriculate 415 unitati, cu 12 mai multe decat in perioada similara a lui 2012. Interesant e ca operatorii si-au pierdut interesul pentru second-hand-uri, cumparand doar 39 de unitati in sase luni – 17% din cele inmatriculate in intervalul ianuarie-iunie 2012.
Cum atribuirea traseelor judetene s-a stabilit pentru septembrie a.c., este posibil ca unii operatori sa mai faca achizitii pentru a-si consolida pozitia la licitatie. Chiar daca procedura s-a mai schimbat, conform legislatiei in vigoare, criteriile au ramas aceleasi (plus pretul biletului) si, in plus, in caz de egalitate primeaza flota mai noua. Multi operatori si-au aruncat insa toate resursele in joc pentru atribuirea curselor interjudetene, singura optiune viabila in primavara, astfel ca ramane de vazut ce vor mai putea face acum.

Articole similare