Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Judetenele, subiect principal al conferintei Tranzit

Revista Tranzit va organiza pe 5 si 6 septembrie la Targu Mures o noua conferinta dedicata transportului de persoane. Principalul subiect il reprezinta atribuirea programului de transport judetean, despre care nici pana in momentul de fata nu se stie cum se va efectua. Pentru ca MAI a promis in primavara operatorilor ca va mentine criteriile negociate anul trecut, iar acum MDRAP incearca sa gaseasca o rezolvare in conformitate cu legile in vigoare si sa o transpuna intr-un act normativ. Cum este posibil sa ne aflam din nou in impas si ce solutii sunt? Vom incerca sa raspundem la intrebari in cadrul conferintei.
 

Pe langa acest subiect de importanta maxima vor fi abordate si altele, la fel de actuale. Licentierea autovehiculelor de 8+1 locuri a fost legiferata prin OUG 11/2013, insa in lipsa normelor metodologice lucrurile au ramas in stand-by. Ce impact va avea aceasta masura legislativa in combaterea pirateriei – atat la transportul intern, cat si la international – vom discuta cu specialistii in domeniu.
Reglementarea europeana privind obtinerea certificatelor de pregatire profesionala initiala si continua de catre soferii vehiculelor de transport calatori se aplica din octombrie 2013 si la noi. Intrucat nu e un aspect prea cunoscut, va vom prezenta ce presupune procedura de certificare, unde se poate face si care sunt implicatiile pentru activitatea de transport.
In programul de finantare al Uniunii Europene 2014-2020 vor fi eligibile si proiecte pentru transportul public, inclusiv pe zona metropolitana. In ce masura acest lucru va favoriza dezvoltarea zonelor metropolitane, dar si cum ar putea fi implicati si operatorii privati in transportul metropolitan vom discuta impreuna cu reprezentantii MDRAP.
Nu in ultimul rand, vom vorbi despre actualul program de transport interjudetean si problemele cu care se confrunta carausii.

Operatorii de transport interesati sa participe la conferinta de la Targu Mures sunt invitati sa contacteze redactia revistei Tranzit, la numerele de telefon: 021.777.06.98/9 sau 0744.423.439.

Va asteptam cu drag!

 

Articole similare