Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multa siguranta cu RATB

RATB si partenerii sai au prezentat rezultatele obtinute in urma colaborarii internationale din cadrul proiectului european SECUR-ED, al carui obiectiv este sa furnizeze solutii de imbunatatire a securitatii transportului urban pentru operatorii si autoritatile de transport din orasele medii si mari, prin utilizarea tehnologiilor moderne de comunicatii si prelucrare a datelor, precum si prin imbunatatirea colaborarii interinstitutionale.
 

Proiectul a inceput in aprilie 2011, se finalizeaza in septembrie anul acesta si implica 41 de parteneri din 13 tari. Unul din scenariile care demonstreaza utilitatea sa practica se petrece la depoul Obregia din Capitala, iar alte doua in autobuze ce merg prin Bucuresti. Atat depoul, cat si autobuzele au fost dotate cu camere video ale Axis Communications pentru supravegherea si alertarea centrului de comanda in cazul unor nereguli.
Vor fi mai multe astfel de evenimente demonstrative organizate la nivel european, in care orasele partenere din cadrul proiectului SECUR-ED (Secured Urban Transportation – European Demonstration) isi prezinta rezultatele unei activitati de cercetare derulate de-a lungul a peste trei ani. RATB a beneficiat de suportul Primariei Municipiului Bucuresti, Politiei Capitalei si Jandarmeriei Romane. Evenimentul de la Bucuresti a inclus demonstratii tehnice, training-uri si prezentarea unor studii de caz internationale, iar demonstratii similare au mai avut loc la Paris, Milano, Madrid si Berlin.
Proiectul de peste 40 de milioane de euro este finantat de Comisia Europeana si este al saptelea program-cadru pentru cercetare si dezvoltare tehnologica, fiind coordonat de Thales security solutions&services SAS, din Franta. Este unul dintre cele mai mari proiecte participative in domeniul transportului de suprafata initiate de UE. Consortiul format din 40 de parteneri din 13 tari (Belgia, Franta, Germania, Italia, Turcia, Olanda, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Norvegia, Finlanda si Israel) reprezinta autoritati si operatori de transport, institute de cercetare, universitati si companii specializate in sisteme de securitate, asociatii de transport, firme de consultanta, precum si doi mari producatori de material rulant.
In perioada urmatoare, toti partenerii implicati in proiect vor intocmi rapoarte, pe baza carora Comisia va propune masuri de adaptare a sistemului legislativ european si a politicilor de sustinere a investitiilor majore in infrastructura de transport.
Unul dintre scenariile de la Bucuresti prezinta cateva persoane care patrund noaptea in depoul Obregia, iar camerele video montate aici le-au putut detecta pe intuneric, fapt care a fost alertat automat la punctul de control.

Articole similare

Ad