Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se vad rezultatele investitiilor in farma si chimicale

Consecvent politicii de a investi in propriile capacitati de depozitare si transport, H.Essers si-a consolidat anul acesta portofoliul de clienti pentru activitatile de logistica si distributie deservite din depozitul de la Bucuresti, de 30.000 m2, dat in folosinta abia in 2013. Dupa aproape doi ani de asteptare a tuturor autorizatiilor de functionare, depozitul de farmaceutice a intrat si el in folosinta anul acesta, aducand deja numeroase oportunitati de dezvoltare planificate pentru 2016.
 

Grupul belgian isi continua seria investitiilor in parcul de camioane dedicate diviziei est-europene si in transportul intermodal, focusul companiei fiind pe farmaceutice, chimicale si marfuri scumpe.

H.Essers a demarat in martie anul acesta primul proiect farma, cu cateva luni intarziere fata de plan, ca urmare a prelungirii intervalului de timp alocat certificarii ANM (Agentia Nationala a Medicamentului). „Strategia la nivel de grup este de a avea valoare adaugata, iar industria farma este una dintre tintele noastre”, a declarat Jeroen Fabry, Business Unit Manager in cadrul grupului. „Am extins partea de livrare pentru farma. Suntem centru de cross dock pentru tari precum Macedonia, Serbia, Bosnia, Albania, unde livram centralizat, din Bucuresti.”
Grupul belgian tocmai a anuntat preluarea unei companii de logistica de farmaceutice din Germania, care se inscrie in strategia sa de a creste organic, prin atragerea de clienti noi, dar si „prin achizitionarea de alte companii care ofera servicii logistice, dar sunt prea mici sa supravietuiasca sau sa creasca sau sunt dornice sa vanda”, a mai spus Jeroen Fabry. „Suntem atenti la oportunitatile oferite de principalele piete pe care le urmarim – farma, security si produse chimice – astfel ca analizam permanent posibilitatea preluarii unor firme din domeniu, mai ales ca ne dorim sa fim un jucator important pe aceste piete.”
H.Essers se numara printre putinele companii de logistica prezente in Romania care au investit in domeniul medicamentelor, cu exceptia distribuitorilor. „Daca ne uitam la piata romaneasca, aceasta este plina de distribuitori, dar companii de logistica adevarate in industria farma nu sunt atat de multe”, sustine reprezentantul H.Essers. El a accentuat faptul ca detinerea unor active proprii importante i-a determinat sa joace un rol important pe piata logisticii de medicamente.
Fabry a declarat ca investitiile H.Essers in domeniul farmaceutic in Romania vor creste. „Anul acesta am cumparat cateva vanuri pentru distributia de medicamente, la anul vom face alte investitii tot in aceasta directie, dar si in extinderea spatiului de depozitare. Suntem implicati in mai multe licitatii de profil si, daca vom castiga o parte dintre acestea, vom avea nevoie de o extindere cu circa 5.000 m2 a spatiului de depozitare. Este vorba de un spatiu multi-client, fiind autorizati in acest sens. Aceasta este deosebirea dintre noi si alti distribuitori de medicamente, care pot face logistica de medicamente pe baza …

Articole similare

Ad