Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Lion’s City GL si-a adjudecat trofeul

MAN Lion’s City GL CNG si-a adjudecat titlul de Autobuzul Anului 2015, cea mai prestigioasa distinctie a industriei de profil europene. Cel mai lung vehicul intrat anul acesta in competitie, de 18,75 m, a convins juriul international de presa Bus of the Year prin performantele trenului de rulare, calitatea materialelor folosite si a finisajelor si mai ales prin nivelul ridicat de confort pentru pasageri si sofer.
 

MAN Lion’s City GL a participat la Bus Euro Test alaturi de Iveco Urbanway Full Hybrid articulat, Mercedes-Benz Citaro G, VDL Citea SLFA 180 si Scania Citywide LF. In urma testelor efectuate in frumoasa localitate elvetiana Lucerna, situata la poalele muntilor Alpi, membrii juriului „Bus of the Year“ au desemnat Lion’s City GL castigator.
Vehiculul, de 18,75 m lungime, este propulsat de motor pe gaz natural comprimat (CNG), aceasta tehnologie asteptandu-se sa castige teren pe viitor, gratie emisiilor poluante mai mici decat in cazul motorinei, inclusiv pentru dioxidul de carbon. De altfel, CO2 este mai redus si fata de autobuzele electrice, cu conditia ca gazul sa provina din surse naturale. In plus, dintre vehiculele cu sisteme de propulsie alternative, cele pe CNG sunt si mai avantajoase ca pret.
Lion’s City GL a fost echipat cu motor MAN E2876 LUH07 Euro 6, de 12,8 l, ce dezvolta 310 CP la 2.000 rpm. Motorul beneficiaza de incapsulare speciala pentru reducerea zgomotului si dispune de convertor catalitic cu trei directii si sistem de control lambda-1, fara aditivi sau filtru de particule. La transmisie s-a optat pentru Voith, D 864.5 automata, cu patru trepte plus marsarier,  …

Articole similare