Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Modificarea legii 38 se lasa asteptata

Pentru a-i putea sanctiona pe cei care fac transport ilegal cu autoturisme, Politia Romana are nevoie de cadrul legal care sa permita acest lucru. Din pacate, modificarea legii 38 se lasa inca asteptata, fiind in analiza la Parlament.

La sfarsitul lui august a fost promovat un proiect de ordonanta de guvern prin care se modifica legea 38 a taximetriei, vizavi de sanctionarea acelor persoane fizice care efectueaza transport ilegal de calatori.
 

Proiectul nu a fost adoptat in cadrul sedintei de Guvern, iar la ora actuala discutiile se poarta in Parlament, la Comisia de Industrie si Servicii. „De cand a fost abrogata vestita litera «g» suntem legati de maini si de picioare in ceea ce-i priveste pe acesti pirati. Am incercat tot felul de artificii, inclusiv dosare penale in urma flagrantelor facute cu politisti imbracati in civil si bani marcati, ca pentru mita. Dosarele solutionate pe vechiul cod penal s-au incheiat, de regula, cu amenda administrativa de 100-200 de lei, iar cele de pe noul cod penal, cu clasari“, a aratat George Grigore, comisar-sef la Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane.

Se pregateste schimbarea sistemului de control
Este bine de stiut ca a aparut regulamentul 165/2014 referitor la timpii de conducere si odihna, care prevede ca in cativa ani autoritatile de control sa fie pregatite la nivel european, a aratat Marius Melinte, reprezentantul Autoritatii Rutiere Romane. In acelasi timp, se pregatesc tahografele inteligente, care vor transmite automat echipelor de control din trafic abaterile comise de soferi.
Astfel, din 2020, numai vehiculele care nu respecta legea vor fi oprite si controlate, iar operatorii vor avea obligatia de a-i instrui corect pe soferi cu privire la ce au de facut.
Gabriel Stefanescu ( ISCTR) a precizat ca in cel mai scurt timp se va putea vedea pe loc in sistemul institutiei ce vehicule au fost oprite in trafic, pentru a nu se mai opri in mod repetat masinile pe traseu.
Lorena Sandu, reprezentanta UNTRR, a semnalat faptul ca sunt procese pe rol din cauza faptul ca nu se respecta ordonanta 2, sa nu se dea maximum dublul amenzii …

Articole similare

Ad