Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pirelli in Egipt: o poveste de succes

Fabrica Pirelli din Alexandria (Egipt), deschisa in 1990, reprezinta un reper privind calitatea si productivitatea, fiind a doua fabrica din lume a constructorului italian – dupa cea din Brazilia – din punct de vedere al volumelor de anvelope produse pentru camioane, cu 850.000 de unitati pe an. Directorul industrial Paolo Battistini ne vorbeste despre evolutia fabricii.

Fabrica din Alexandria produce anvelope de camioane pe aceeasi structura de organizare ca si la fabricile din Brazilia, China si Turcia. Faptul ca totul se realizeaza in-house (materialele folosite si structura produselor) permite maximum de flexibilitate in livrarea catre orice piata.
 

De altfel, in toate unitatile de productie se merge pe acelasi standard de calitate din punct de vedere al performantelor si al caracteristicilor tehnice. Fabrica din Egipt detine toate certificarile privind calitatea, siguranta si protejarea mediului inconjurator.

Luca Testoni: Cat de mult din productia fabricii din spatele piramidelor se vinde pe piata internationala si care sunt principalele destinatii de export?
P.B.: 20% din productia de anvelope de camioane la nivel mondial provine din fabrica Pirelli din Alexandria. Circa 30% din productie se exporta catre Europa, 30% catre Africa si Orientul Mijlociu, iar 40% se vinde in Egipt, unde suntem lider de piata.

L.T.: Ce masuri luati pentru a imbunatati performanta in productie?
P.B.: Pe langa cresterea capacitatii de productie investim in tehnologie si in optimizarea proceselor de productie, pentru a optimiza cresterea volumelor pe liniile de produse premium. In acelasi timp, am investit in organizatie, prin implementarea sistemului de operare si control …

Articole similare