Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

120 de ani de istorie la Vysoké Myto

Iveco Bus a marcat aniversarea a 120 de ani de la infiintarea fabricii din Vysoké Myto (Republica Ceha) printr-o saptamana de evenimente dedicate angajatilor si publicului larg ce au culminat cu o ceremonie speciala, la care a participat conducerea Iveco Bus, reprezentanti ai guvernului ceh, clienti si jurnalisti. Cu aceasta ocazie a fost inaugurat un centru de design modern.

Cu o suprafata de 225.000 m2 si o productie de peste 3.000 de vehicule pe an, fabrica Iveco de la Vysoké Myto este cel mai mare centru de productie pentru autovehicule comerciale din Europa Centrala si de Est si una dintre principalele fabrici de autobuze din Europa.
 

Cu peste 3.100 de angajati directi si alti 1.700 lucrand pentru subcontractori, Iveco este unul dintre cei mai mari angajatori din Republica Ceha.
„Contributia Iveco Bus la economia Cehiei este semnificativa. Numai in 2014, pe poarta fabricii din Vysoké Myto au iesit 3.288 de autobuze, dintre care 94% au fost exportate pe piata europeana, in special catre Franta, Germania, Benelux, Slovacia si Italia. Investind aici, Iveco Bus investeste in viitor”, a declarat Pierre Lahutte, presedintele Iveco Brand. Alaturi de acesta, gazdele evenimentului au fost Sylvain Blaise, seful Global Bus at CNH Industrial, si Jiri Vanek, seful Iveco Republica Ceha.
Istoria fabricii din Vysoké Myto a inceput cu Josef Sodomka, in 1895. Nationalizata dupa cel de-al doilea razboi mondial, aceasta a devenit Karosa si a fost preluata apoi de Renault si in final de Iveco Irisbus, care in urma cu doi ani si-a schimbat numele in Iveco Bus.
Grupul italian produce aici autobuzul urban Urbanway, precum si Crossway, unul dintre cele mai de succes autobuze intercity din Europa, construit inca de la inceput in Republica Ceha. De la lansarea sa din 2006 si pana in prezent Crossway s-a vandut in nu mai putin de 24.000 de exemplare.
Cu prilejul evenimentului aniversar a fost prezent si pilotul de curse ceh Ales Loprais, care s-a alaturat echipei Petronas de Rooy Iveco, concurenta la raliul Dakar. De altfel, camionul de curse Iveco Powerstar, care a participat de-a lungul timpului la numeroase competitii, a fost expus in curtea fabricii alaturi de o gama completa de camioane, autobuze, vehicule speciale, echipamente agricole din grupul CNH Industrial, dar si autoturisme si autobuze de epoca.
Tot in cadrul evenimentului a fost marcat momentul productiei autobuzului cu numarul 120.000 la Vysoké Myto, un Crossway Pop. Cheia simbolica a vehiculului a fost inmanata directorului general al Voyages Inglard, Oliver Inglard, un operator francez cu traditie de 60 de ani in transportul de calatori, client fidel al Iveco Bus. De altfel, primul Saviem achizitionat de Voyages Inglard a fost produs in 1956 la fabrica Iveco din Annonay.

Iveco Bus a inaugurat noul centru de design
Cu prilejul aniversarii a 120 de ani de istorie in productia de autobuze, Iveco Bus a inaugurat la Vysoké Myto un centru performant de design. Clientii au posibilitatea sa aleaga …

Articole similare

Ad