Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Dynamic Steering imbunatateste confortul si siguranta

Autocarele Volvo 9500, 9700 si 9900 sunt disponibile din acest an cu sistemul Volvo Dynamic Steering (VDS), ce echipeaza camioanele producatorului suedez inca din 2013.
VDS elimina vibratiile in coloana de directie, calculeaza si compenseaza diferentele de nivel de pe drum, astfel ca sarcina soferului este mult usurata. In special cand se ruleaza cu viteze mici, inertia volanului este redusa cu 75%, lucru foarte util mai ales la mersul cu spatele.
 

Sistemul este foarte util, de asemenea, la viraje, volanul revenind automat in pozitie initiala atunci cand soferul slabeste strasoarea. La viteze mari, vehiculul mentine directia chiar in conditii de carosabil dificil. Interventia soferului asupra corectarii directiei autocarului este mult redusa, ceea ce il face pe acesta sa fie mai relaxat si sa conduca in conditii de maxima siguranta.
Volvo Dynamic Steering are la baza un sistem de directie conventional, manual, iar servo-sistemul hidraulic genereaza puterea necesara soferului de a manevra vehiculul. Sistemul Volvo utilizeaza un motor operat electric, atasat coloanei de directie, care este controlat in permanenta de o unitate electronica de comanda. La viteze mici, motorul electric genereaza putere suplimentara, care compenseaza munca soferului de a schimba directia vehiculului, in timp ce la viteze mari directia este reglata automat, fiind suprimate miscarile transmise in coloana de directie la trecerea peste denivelari sau prin gropi.
Dupa autocare, Volvo Buses va introduce treptat, in cursul acestui an, sistemul VDS in echiparea sasiurilor Volvo cu motoare Euro 6 de 8 si 11 l, precum si a autobuzelor urbane si intercity.

Articole similare