Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei conferinte dedicate industriei de transport persoane, plus alte cateva workshop-uri si seminarii de interes va asteapta in cadrul Expo Tranzit

In cadrul conferintei „Transport Public de Persoane – Urban si Metropolitan” vom discuta despre accesarea fondurilor europene pentru achizitia de autobuze urbane/investitii in infrastructura de transport urban (inclusiv procedura de licitatie), despre monitorizarea autobuzelor/statiilor pentru siguranta pasagerilor si pentru prevenirea vandalismului, sisteme de ticketing, monitorizare a flotelor etc., precum si despre relatia dintre autoritatile de transport metropolitan si operatori.
De asemenea, este important de identificat bunele practici in atribuirea contractelor de delegare de gestiune, care este cadrul legal functional in Romania si daca acesta respecta prevederile Regulamentului 1370 (dezbatere regulament versus legea 92/2007 si proiectul de modificare a acesteia) si cum trebuie facuta atribuirea contractelor de delegare pentru marii operatori (foste Regii), respectiv pentru integrarea operatorilor privati.
 

Conferinta pe tema „Liberalizarea in transportul de pasageri” pleaca de la initiativa Comisiei Europene de liberalizare a transportului national in toate statele membre UE. Chiar daca pachetul rutier este inca in dezbatere la Bruxelles, trebuie sa fim pregatiti, sa cunoastem piata europeana si sa identificam eventualele masuri de protejare a afacerilor autohtone. Situatia actuala a pietei europene de transport va fi prezentata de Jan De Man, presedintele Busworld Academy si secretarul general al BAAV Belgia. Vom analiza si expansiunea FlixBus in Germania, odata cu liberalizarea acestei piete in 2013, si vom vedea in ce conditii liberalizarea este posibila in Romania, impreuna cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai asociatiilor patronale.
Nu in ultimul rand, pirateria ramane o problema mereu actuala pentru operatori, iar impreuna cu reprezentantii Politiei Romane vom discuta despre ce a reusit institutia de control sa mai rezolve in aceasta directie in ultimele sase luni si despre principalele piedici pe care trebuie sa le depaseasca.
Pentru toate aceste subiecte si multe alte informatii utile in dezvoltarea afacerii de transport va asteptam la Expo Tranzit!

Articole similare

Ad