Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PB lasa locul noului i6s

La un an dupa lansarea autocarul de lux i8, Irizar propune acum noul i6s, care va inlocui consacratul PB. i6s este disponibil deja pe toate pietele europene, cu exceptia Marii Britanii, Irlandei si Israelului, pentru care urmeaza sa fie adaptat pana la finele anului viitor. Disponibil pe sasiu sau ca autocar integral, i6s ofera numeroase variante de configurare si o paleta generoasa de optionale.
 

Irizar a prezentat, la sfarsitul lui octombrie, un nou model de autocar i6s, care va inlocui treptat bine cunoscutul PB. Vehiculul „imprumuta“ din estetica varfului de gama i8, este echipat cu cea mai noua tehnologie si sisteme de siguranta (ESP, AEB, LDW etc.) si se remarca prin robustete, fiabilitate si calitatea executiei si a materialelor folosite.
Designul sectiunii frontale a noului i6s integraza in mod inteligent sistemul cruise-control adaptiv, care are o forma trapezoidala aparte, precum si farurile LED. Liniile sunt mai pronuntate si mai agresive, sculptate pe suprafetele rigide si line, specifice modelului i6. O „cuta“ delicata pe fiecare din partile laterale confera un aer modern si nivel ridicat de calitate. Liniile de design ale sectiunii spate sunt similare cu cele ale „fratelui“ mai mare. Impresia generala este inconfundabil de putere si mai mult dinamism.
Iluminarea interioara si exterioara LED, arhitectura complexa si sistemul CAN-bus, care coordoneaza si integreaza toata electronica autocarului, sunt alte avantaje ale noului i6s.

Calitate, sigurata, confort
Inovatia si tehnologia vin in sprijinul soferului, care beneficiaza de un post de conducere comod si bine organizat. Panelul de comanda integreaza multiple functii si a fost reconfigurat cu noi simboluri si culori, pentru o identificare mai usoara. Pozitia la volan este confortabila, iar vizibilitatea, foarte buna, la fel ca si in cazul celorlalte modele Irizar.
Salonul pasagerilor are un design impresionant, cu scaune noi, elegante, si materiale de calitate. Nu a fost pierduta din vedere nici latura functionala a interiorului – linii ergonomic gandite, acces facil la culoar si la toate auxiliarele de la bord, tetiere mai late etc. Nu in ultimul rand, sistemul de aer conditionat optimizat ajuta la cresterea confortului pasagerilor.
La fel ca si celelalte modele ale familiei Irizar, i6s corespunde directivei europene R66.02 privind rezistenta la rasturnare. In anumite situatii, comportamentul celorlalti participanti la trafic este imprevizibil, astfel ca este bine de stiut ca autocarul a fost ranforsat special, pentru a rezista la o rasturnare completa, si tocmai in acest scop greutatea proprie a vehiculului este optim distribuita. Postul de conducere, cel mai expus in caz de evenimente rutiere, a fost proiectat pentru a oferi maximum de siguranta, fiind spatios si ergonomic construit.

Profitabilitate pentru operator
Avand o aerodinamica foarte buna si o greutate proprie redusa, gratie utilizarii otelurilor cu rezistenta mare si a jantelor din aliaj, i6s este foarte eficient in materie de consum. De asemenea, costurile cu intretinerea si reparatiile au fost optimizate, iar intervalele service, extinse (pana la 100.000 km pentru schimbul de ulei).
Noul model se incadreaza in filosofia Irizar si permite un nivel ridicat de personalizare: sase lungimi disponibile, scaune noi, numeroase sisteme multimedia, o varietate de materiale pentru interior si trei versiuni de toaleta.
i6s este disponibil atat ca vehicul integral, cu motorizare DAF, cat si ca autocar pe sasiu, in functie de variantele de sasiu disponibile pe fiecare piata. Poate fi comandat cu inaltime de 3,5 si 3,7 m, cu doua sau trei axe. In varianta cu doua axe, vehiculul poate masura 10,8, 12,2 sau 12,9 m lungime pentru toate configuratiile pe sasiu si respectiv 13,2 m in cazul autocarului integral, in timp ce varianta cu trei axe poate fi de 13,22, 14 sau 15 m lungime.

Articole similare