Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Problemele din transportul de persoane, dezbatute la Gala Tranzit

La fel ca in primavara, la ExpoTranzit, ultimul eveniment al anului dedicat industriei de transport a reunit operatorii de marfa si logistica si pe cei de transport calatori la Cluj, in cadrul Galei Tranzit. Nu mai putin de 800 de persoane au participat la cele doua conferinte desfasurate in paralel in prima parte a evenimentului, pentru ca apoi sa se reuneasca pentru dezbaterea comuna pe problematica RCA, cel mai „fierbinte“ subiect al intregului an si care este departe de a fi fost solutionat prin plafonarea tarifului pentru urmatoarele sase luni.
 

In compania specialistilor din Ministerul Transporturilor, ARR, ISCTR si Politia Romana am analizat problemele cu care se confrunta operatorii de transport calatori, cu accent pe „pirateria“ care imbraca haine tot mai diferite, dar si pe proiectele legislative aflate in prezent in discutie pe masa legiuitorilor. Asteptam cu interes in special proiectul legii serviciilor de transport public local, care ar trebui sa inlocuiasca legea 92/2007. Ca de obicei, MDRAP ofera putine informatii, ANRSC urmareste din umbra sa preia controlul transportului judetean, iar carausii nu au nicio certitudine dupa expirarea programului de transport in 2019.
Si, cum conferintele Tranzit sunt adresate managerilor, nu au lipsit nici solutiile de optimizare a afacerii. Utilizarea gazului natural comprimat ca tehnologie de propulsie alternativa incepe sa devina o solutie tot mai viabila, in special in contextul proiectului castigat de Asociatia Producatorilor si Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat din Romania de construire a unei retele de zece statii de alimentare cu gaz, cu finantare de la Uniunea Europeana.
Locatia exclusivista a oferit conditii excelente atat pentru dezbateri, cat si pentru organizarea unei miniexpozitii de microbuze, autobuze si autocare, vehiculele bucurandu-se de mare interes pe perioada pauzelor dintre sesiunile de dezbateri.
Galeria foto si prezentarile sustinute in cadrul evenimentului pot fi vizionate pe site-ul www.traficmedia.ro.
Multumim tuturor vorbitorilor pentru contributia lor si partenerilor evenimentului si va asteptam la urmatoarea editie!

Articole similare