Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Diferit pentru fiecare. Perfect pentru tine“

Noul autocar Mercedes-Benz Tourismo RHD a fost lansat oficial, luna trecuta, la Bruxelles. Vehiculul – ajuns la a treia generatie – va fi disponibil din toamna in patru modele diferite, cu trei variante de lungime si o capacitate de transport cuprinsa intre 53 si 60 de locuri. Daimler Buses a decis largirea gamei de aplicatii pentru noul Tourismo, care beneficiaza acum de o paleta mai larga de motorizari, sisteme de siguranta si optiuni de configurare interioara si promite un consum de carburant redus comparativ cu generatia precedenta, gratie optimizarii aerodinamicii, scaderii greutatii proprii si programelor de asistenta.
 

Tourismo este cel mai bine vandut autocar Mercedes-Benz din toate timpurile, iar 2016 a fost chiar un an record, in care constructorul german a reusit obtinerea unei cote de piata la nivel european de 25% pe acest segment, cu 2.097 de unitati comercializate. Odata cu lansarea celei de-a treia generatii Tourismo RHD, Daimler Buses a decis largirea gamei de aplicatii pentru acesta si retragerea din oferta pentru piata europeana a modelului Travego. Intrucat noul model va fi disponibil doar cu motorizare Euro 6, actualul Tourismo va ramane in productie pentru pietele unde este inca in vigoare un standard de poluare inferior.
Sub sloganul „Diferit pentru fiecare. Perfect pentru tine“, noul Tourismo RHD va fi disponibil intr-o varietate de configuratii, astfel incat fiecare client Mercedes-Benz sa isi gaseasca cea mai potrivita solutie pentru aplicatia sa. Pe langa beneficiile legate de design, performante tehnice, confort si calitate, un argument puternic in favoarea noului autocar ramane costul redus de operare pe intreaga durata de exploatare.
Comparativ cu generatia precedenta, noul Tourismo impresioneaza la capitolul design, avand o tinuta impunatoare, cu linii fluente, care sugereaza putere si incredere. In spatele imaginii atractive, inginerii Daimler au proiectat insa un vehicul remarcabil din punct de vedere aerodinamic, cu un coeficient Cw=0,33. Acesta, impreuna cu o greutate proprie redusa cu 200 kg, determina o scadere a consumului de carburant cu 4,5%. Iar gratie sistemelor de asistenta de la bord, inclusiv sistemul start/stop, economia poate fi chiar mai mare, de pana la sapte procente. In ciuda reducerii greutatii nu au fost facute compromisuri la structura de rezistenta, astfel ca vehiculul corespunde noii directive R66.02 privind rasturnarea. De remarcat ca, la fel ca autocarele din gama Setra, caroseria Tourismo RHD este proiectata acum sa coboare automat la viteze de peste 95 km/ora cu 20 mm, pentru un plus de aerodinamism, revenind la normal odata ce viteza coboara sub 70 km/ora.

Patru modele disponibile
Constructia modulara a noului Tourismo are la baza doua variante de ampatament (6.090 si 6.910 mm) plus doua lungimi ale consolei spate (3.315 si 2.785 mm). Din combinatia cu doua sau trei axe si consola fata de 2.890 mm rezulta patru modele, in trei versiuni de lungime.
Modelul de baza este Tourismo RHD, de 12.295 mm, cu doua axe si o capacitate de bagaje de 9,9 m3. Versiunea extinsa a acestuia este Tourismo RHD M2, de asemenea pe doua axe, la 13.115 mm, dar cu ampatamentul mai lung, care are o capacitate in cale de 12,1 m3. Tourismo RHD M este autocarul clasic pe trei axe – 13.115 mm lungime si 9,9 m3 capacitate de bagaje – in timp ce Tourismo RHD L ajunge la 13.935 mm, cu ampatamentul lung si 12,1 m3 pentru bagaje. Indiferent de configuratie, toate versiunile au 2,55 m latime si 3,68 m inaltime, inclusiv agregatul de aer conditionat montat pe plafon.

Confortabil, cu multiple optiuni de echipare
In proiectarea salonului pasagerilor nu a fost pierdut din vedere niciun detaliu. Intrarea pe la prima usa este larga, cu treptele la distante egale intre ele si balustrade pe ambele laturi. Inaltimea utila la interior este de 2.010 mm, iar linia geamurilor, la 750 mm distanta de podea, permite o vizibilitate optima.
Compartimentul pasagerilor este luminos, cu linii si culori noi. S-a mers mult pe combinatii de gri si bej, care creeaza senzatia de spatiu. Cele doua trape de la nivelul plafonului sunt transparente, iar zona centrala, in nuanta gri deschis. Alte combinatii de culori sunt disponibile. In partea din fata este montat monitorul pliabil de 19’’, iar un altul poate fi comandat in dreptul usii din mijloc.
In standard, Tourismo RHD este echipat cu scaune Travel Star Eco. O noutate o reprezinta scaunele din gama Softline, de productie proprie, realizate din material textil cu/fara insertii de piele, cu unul sau doua tonuri de culoare. Acestea, ca si scaunele Luxline, sunt disponibile optional.
Iluminarea interioara este integral LED, iar lampile de citit au doua niveluri de intensitate, zi/noapte. Ca echipare suplimentara, noul Tourismo poate fi dotat cu bucatarie, toaleta si al doilea frigider la usa din mijloc, precum si cu cuseta pentru sofer.

Articole similare