Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Citaro hibrid, Tourismo RHD si Setra 531 DT

Daimler Buses va prezenta la Busworld Kortrijk nu mai putin de patru vehicule aflate la prima vizionare de catre public. Este vorba de autocarele Mercedes-Benz Tourismo RHD si Setra 531 DT, respectiv autobuzul Citaro hibrid si minibusul Sprinter City 45 cu volan pe partea stanga, ambele pentru transport public urban. Cu prilejul conferintei de avanpremiera pentru Busworld, care a avut loc la Stuttgart, la inceputul lui septembrie, producatorul german a mai scos in evidenta paleta de servicii after-sales, precum si sistemele de asistenta pentru sofer.
 

Mercedes-Benz va prezenta in premiera la Busworld Kortrijk autobuzul urban Citaro hibrid. Cu noul produs, obiectivul inginerilor Daimler a fost de a obtine un vehicul eficient, nu foarte scump, care sa fie atractiv ca investitie si sa ofere o capacitate de transport comparabila cu cea a autobuzelor conventionale. Astfel, Citaro hibrid este mai greu cu doar 156 kg fata de modelul diesel si diferenta in pretul de achizitie dintre cele doua poate fi amortizata in doar patru ani, din economia facuta din exploatare. Datorita noii directii hidraulice controlate electric (Intelligent Eco Steering), Citaro hibrid reuseste obtinerea unei economii de combustibil de 8,5%. La decelerare, motorul electric functioneaza ca un generator si transforma energia eliberata la franare in putere electrica. Aceasta este stocata in supra-capacitori, astfel incat sa poata fi folosita de motorul electric atunci cand asista propulsorul cu ardere interna, in special la plecarea de pe loc. Motorul electric este pozitionat intre cel diesel si cutia de viteze automata si genereaza o putere de 14 kW, cu un cuplu motor maxim de 220 Nm.
De remarcat faptul ca sistemul hibrid este disponibil pentru aproape toate modelele Citaro, in tandem cu motoarele OM 936 G (diesel) sau M 936 G (gaz natural). Un avantaj al autobuzului hibrid este acela ca toata reteaua electrica functioneaza pe tensiune de 48 V, similar autoturismelor hibride Mercedes-Benz.
Gama turistica, bine reprezentata
Busworld reprezinta ocazia ideala pentru prima aparitie publica a autocarelor Mercedes-Benz Tourismo RHD si Setra S 531 DT. Primul se pozitioneaza din start ca fiind un produs versatil, bine echipat, cu care orice operator poate sa castige bani. Spre deosebire de generatia precedenta, gama de modele a fost extinsa, pentru a acoperi si segmentul lasat liber prin retragerea din productie a modelului Travego. In acelasi timp, paleta de dotari este generoasa, cu toate sistemele de siguranta activa si pasiva disponibile in standard sau ca echipare optionala. Adaugand la asta o aerodinamica foarte buna (cd = 0,33), noul Tourismo garanteaza o reducere a consumului de carburant cu pana la sapte procente.
Setra S 531 DT este ultimul model care completeaza familia TopClass 500. Autocarul etajat va fi echipat in premiera cu doua sisteme de siguranta noi pe piata transportului de calatori: ABA 4, cu functie de detectare a pietonilor la o distanta de pana la 80 m, si sistemul de protectie laterala (Sideguard Assist). ABA 4 va fi disponibil de anul viitor atat pentru Mercedes-Benz Tourismo, cat si pentru celelalte autocare Setra CC500 si TC500. S 531 DT va fi flancat la stand de modelele S 515 HDH si S 511 HD, ultimul realizat intr-o configuratie speciala, cu masuta in partea din spate si scaune dispuse circular in jurul acesteia.
Sprinter City 45, un nume nou in peisajul urban
Pe segmentul mini, Sprinter City 45 va fi disponibil de acum si cu volan pe partea stanga. Vehiculul este cu 400 mm mai lung decat modelul Sprinter City 35 si are o capacitate de 22 de locuri (dintre care 13 pe scaune). Este construit pe aceeasi platforma de Sprinter panel-van, cu ampatament lung, de 4.325 mm. Moldelul City 45 este propulsat de motorul OM 651, de 163 CP, in tandem cu transmisia automata 7G-Tronic Plus.
Daimler a anuntat lansarea platformei OmniPlus ON, pentru operatiuni after-sales si conectivitate intre operatori, soferi si echipele de service, precum si a serviciului OmniPlus Uptime, care semnalizeaza necesitatea efectuarii reviziei tehnice. Nu in ultimul rand, aplicatia pentru soferi „Driver’s App“ ofera asistenta la verificarea vehiculului, inainte de plecarea in cursa.

Articole similare