Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar i8 Integral a iesit invingator

Irizar i8 Integral a fost desemnat Autocarul Anului 2018, fiind ales de catre juriul international de presa Bus and Coach of the Year dintr-o pleiada de sase vehicule, toate foarte bune, reprezentand o referinta pe segmentele de transport carora li se adreseaza. Trofeul a fost inmanat castigatorului la sfarsitul lunii trecute, la Busworld Kortrijk.
Autocarul Anului 2018, Irizar i8 Integral, este propulsat de motorul DAF MX 13, de 510 CP. Cutia de viteze ZF AS-Tronic este standard, dar se poate comanda si transmisia automata Ecolife. In curand va fi disponibila si ZF Traxon, cu functie start&stop a motorului si sistem PPC. Pentru a imbunatati aerodinamica si consumul, caroseria coboara cu 5 cm la viteze de peste 70 km/ora. Irizar dispune de toate sistemele de siguranta activa in standard, inclusiv cruise-control adaptiv. Nu lipsesc camere de filmat pentru drum, marsarier si pentru amandoua usile, senzori de proximitate, de ploaie si de lumina.
 

Constructie inovatoare
i8 corespunde directivei R66.02 privind rezistenta la rasturnare, scheletul fiind realizat din otel inoxidabil. Pentru a reduce greutatea proprie a vehiculului, pe laterale se folosesc aluminiu si materiale compozite. Bordul este ergonomic si dispus aproape orizontal, ceea ce confera vizibilitate foarte buna inainte. Pilonii A sunt ingusti, iar oglinzile retrovizoare ofera imaginea completa a partii din fata si de pe laterale, pana in spatele axei. Toate functiile sunt integrate pe un monitor amplasat pe bord, navigarea intre acestea facandu-se cu joystick-ul.

Articole similare