Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Case de marcat electronice fiscale pentru un ticketing modern

Transportul public de persoane se supune OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, insa, in raport cu aceasta, legea transporturilor – OG 27/2011, cu modificarile si completarile ulterioare – este lege speciala si a permis pana acum exceptarea anumitor categorii de operatori de la obligativitatea montarii caselor de marcat electronice fiscale, pana in momentul completarii legislatiei cu lamuriri tehnice privind produsele care trebuie utilizate. Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la sectiunea Transparenta decizionala, a fost publicat recent un proiect de lege in vederea abrogarii alin. (1), (2) si (4) ale articolului 40 din OG 27/2011 si respectiv modificarii OUG 28/1999. Astfel, dupa cum se arata in expunerea de motive, prin masurile propuse se urmareste o reglementare unitara a obligatiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale in transportul rutier de calatori. Amintim ca in acest moment sunt exceptati de la obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care presteaza servicii de transport public de calatori in interiorul unei localitati pe baza de bilete si abonamente tiparite conform legii, precum si cu metroul, in timp ce operatorii economici care efectueaza transport rutier national contra cost de persoane prin servicii regulate au obligatia de a utiliza aparate de marcat, dotarea fiind conditionata de aprobarea normelor metodologice prevazute de OG 27/2011.
 

Firma Ro Software House, din Craiova, are o experienta de 16 ani in domeniul solutiilor software si hardware pentru transportatorii de marfa si de persoane, solutii dezvoltate de catre programatorii si specialistii proprii. (ACCFA este un ERP implementat cu succes la majoritatea operatorilor de transport marfa din zona Olteniei – Dumagas Transport, Cedy, CarSpeed, Elitur etc.)
Pentru transportul public de persoane Ro Software House a avizat inca din 2003 un aparat de marcat fiscal dedicat acestui segment. Particularitatea sa a fost modul de emitere a biletelor, bazat pe selectia a 3 elemente: ruta, localitatea de plecare si cea de sosire.
Succesul acestui aparat a fost asigurat de faptul ca nu a mai existat un produs similar pe piata la fel de fiabil, usor de exploatat si de ajutor pentru dispecerii de transport, cu posibilitatea descarcarii biletelor emise pe calculator. Astfel, aproximativ 65% din transportatori au folosit acest tip de casa fiscala.
Aparatul a fost adaptat cerintelor moderne la un sistem de ticketing, din solutia tehnica mai facand parte o tableta Android, un device NFC si un ruter WIFI. Sistemul de ticketing a fost implementat cu succes, reusind sa gestioneze toate necesitatile specifice operatorilor de transport – abonamente, legitimatii, bilete, raportari catre Consiliile Judetene, transpuneri in contabilitate etc.
Noua casa de marcat fiscala: o solutie completa, rapida, fiabila
Cei 16 ani de experienta, precum si interactiunea cu soferii si dispecerii de transport au condus foarte usor mai departe: noul AMEF. In acest moment Ro Software House este in curs de avizare tehnica pentru noul aparat, gandit sa poata fi folosit atat in mod comercial, bazat pe coduri de bare si PLU, cat mai ales pentru emiterea biletelor de transport, urmand principiul „de la / pana la“. Un utilitar pentru crearea bazei de date (localitati, trasee, curse, preturi, soferi etc.) este disponibil pe site-ul https://softwarehouse.ro la sectiunea Programe utile. Operatorul va face de la tastatura casei de marcat o selectie de ruta, ora plecare cursa, localitate de plecare si de sosire. Aceste selectii raman memorate pana la iesirea din modul vanzare, astfel incat, pentru emiterea urmatorului bon fiscal, operatorul nu mai trebuie sa parcurga pasii anteriori. Pe bonul fiscal se poate tipari un text non fiscal in antet si in subsol, numele soferului, ruta, precum si alte informatii.
Aparatul are incorporata o baterie LiPol de minimum 2 Ah, un display cu iluminare de fundal si 5 linii de text, slot card microSD pentru incarcare baza de date, WIFI, LAN, GSM, BLUETOOTH. Acesta ofera facilitati unice in modul de operare, programare si de obtinere de rapoarte.
Pentru cei care doresc mai mult decat o casa de marcat, Ro Software House vine in intampinarea transportatorilor cu un sistem imbunatatit de ticketing, ce transforma aceasta casa in imprimanta fiscala, la care se adauga o tableta, un dispozitiv stand-alone pentru validarea cardurilor de calatorie si a legitimatiilor, bazat pe carduri contactless Mifare NFC. In plus, se pot adauga camere video IP, care, pe baza analizei video manuale sau automate, aduc un plus de siguranta si control. Toate datele tehnice ale acestui AMEF se pot regasi pe pagina de internet softwarehouse.ro.

Articole similare