Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Licitatie cu un singur criteriu de departajare: vechimea flotei

Soc si groaza in randul operatorilor de transport: MT a anuntat ca va organiza pana la urma sedinta de atribuire electronica pentru programul de transport interjudetean, unicul criteriu de departajare fiind vechimea parcului auto. Proiectul de modificare a ordinului 980 a fost afisat pe 7 august pe site-ul MT, iar carausii sunt hotarati sa faca toate demersurile necesare pentru a convinge conducerea institutiei sa revina asupra deciziei. In opinia multor transportatori, licitatia in aceasta formula este cea mai rea decizie care s-ar putea lua.
 

Ministerul Transporturilor a publicat pe site, la rubrica Transparenta Decizionala, proiectul de ordin al ministrului privind modificarea si completarea ordinului 980/2011, ce stabileste normele metodologice de aplicare a prevederilor din OG 27/2011 (legea transporturilor).
Ordinul vizeaza organizarea licitatiei electronice pentru o noua atribuire – pe cinci ani – a programului de transport interjudetean, a carui valabilitate expira pe 30 iunie 2019.
Cea mai importanta prevedere se refera la abrogarea vechiului sistem de punctaj si instituirea altuia nou, in care singurul criteriu de departajare va fi vechimea parcului auto. Astfel, pentru fiecare autovehicul cu anul de fabricatie 2019, 2018 sau 2017 se vor acorda cate 3 puncte; vehiculele produse in 2016, 2015 si 2014 vor primi cate 2 puncte, iar cele cu anul fabricatiei 2013, 2012 sau 2011, cate un punct. Vehiculele mai vechi nu vor primi nimic. Punctajele se vor raporta la data de referinta, care va fi prima zi din calendarul atribuirii electronice.

Articole similare

Ad