Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Citaro hibrid este Autobuzul Anului 2019

Juriul international de presa Bus and Coach of the Year a desemnat Mercedes-Benz Citaro hibrid ca fiind Autobuzul Anului 2019. Vehiculul a fost identificat ca fiind o solutie relativ ieftina si eficienta din perspectiva reducerii emisiilor poluante in transportul urban, mai ales ca poate intra in operare imediat, fara a fi necesara o infrastructura suplimentara, cum este in cazul autobuzelor electrice. In plus, este compatibil cu bio-combustibili sau uleiuri vegetale hidrogenate. „Citaro hibrid este un vehicul cu care poti castiga bani: investitia suplimentara aferenta achizitiei sistemului hibrid se amortizeaza rapid, consumul de carburant este diminuat, iar costurile totale de operare sunt reduse comparativ cu autobuzele conventionale“, a declarat Tom Terjesen, presedintele juriului International Bus and Coach of the Year, cu ocazia decernarii trofeului la IAA Hanovra 2018.
 

Testele pentru desemnarea autobuzului anului 2019 s-au desfasurat la Zagreb, in Croatia, alaturi de Citaro hibrid fiind inscrise in competitie Irizar ie tram si Heuliez GX Elec Linium.
Multumim sponsorilor – Busworld, ZF, Goodyear si Compania de transport public din Zagreb – care au sustinut din punct de vedere logistic desfasurarea celor patru zile de teste intense.
Anul viitor, revista Tranzit va organiza in Romania testele pentru desemnarea Autocarului Anului 2020.

Articole similare