Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitii masive in electro-mobilitate in toata tara

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), impreuna cu minicipalitatile din Brasov si Timisoara, va organiza o licitatie pentru achizitia a 56 de autobuze electrice articulate, de 18 m lungime, plus statiile de alimentare aferente cu energie (56 de statii cu incarcare lenta si 19 cu incarcare rapida). 12 dintre cele 56 de autobuze vor mege la Brasov, iar restul de 44, la Timisoara. Investitia, estimata la aproximativ 39 de milioane de euro, va fi finantata partial cu fonduri europene.

Intre timp, Primaria Municipiului Bucuresti a publicat – la inceputul lui februarie a.c. – caietul de sarcini pentru achizitia a 100 de troleibuze IMC cu baterii, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 45 de milioane de euro. Avantajul troleibuzelor de ultima generatie cu baterii este acela ca dispun de o autonomie de 20 km. Vehiculele vor fi utilizate atat in zonele sub-urbane ale Capitalei, cat si in interiorul orasului. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie, iar evaluarile vor fi facute pana la 15 septembrie a.c.
O alta licitatie pentru 51 de autobuze electrice solo s-ar putea finaliza in martie 2019, beneficiarii lotului de vehicule fiind municipalitatile din Alba Iulia, Buzau, Constanta si Ploiesti.

Articole similare