Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BYD a lansat autobuzul electric bi-articulat

Constructorul chinez de autobuze BYD a anuntat lansarea celui mai lung autobuz electric din lume, dezvoltat special pentru sistemul Bus Rapid Transit (BRT). Modelul K12A, de 27 m, are doua articulatii si o capacitate maxima de transport de 250 de persoane. Viteza maxima de deplasare este de 70 km/ora.
Autobuzul BYD este echipat cu sistem de tractiune cu patru roti motoare (4WD), care, in functie de situatie, se poate schimba in 2WD, cu reducerea concomitent a cantitatii de energie consumate. Caroseria este integral din aluminiu, iar bateriile, motoarele electrice si sistemul electronic de control sunt dezvoltate si produse in-house. Sistemul de management al temperaturii bateriilor este revolutionar, la fel ca sistemul de energie regenerativa. In plus, autobuzul este echipat cu porturi de alimentare pe curent direct (DC) si alternativ (AC), astfel incat sa raspunda oricaror solicitari. Autonomia garantata este de aproximativ 300 km, astfel ca acopera necesitatile unei intregi zile de operare.

BYD a prezentat primul autobuz 100% electric in 2010 si, de atunci, a livrat peste 50.000 de unitati in toata lumea. In prezent, pe langa fabrica din Shenzhen, China, grupul mai detine unitati de productie in Statele Unite, Brazilia, Franta si Ungaria.

Articole similare