Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cursele rutiere internationale charter trebuie permise pentru transportul lucratorilor sezonieri si al soferilor de schimb

Ordonanta militara nr. 7/04.04.2020 trebuie completata astfel incat sa se permita transportul rutier de persoane prin curse neregulate (charter), pentru transportul soferilor profesionisti si al lucratorilor sezonieri din Romania catre alte state, asa cum sunt permise, prin art. 10, zborurile charter similare de lucratori romani sezonieri, efectuate de operatorii aerieni cu avizul autoritatilor competente din tara de destinatie.
Asociatiile patronale din transporturi considera ca asa cum se admite plecarea la lucru cu avion charter si cu autoturism, trebuie sa fie permisa si deplasarea cu autocarele. De altfel, transportul cu autocarul este preferat de multe companii din Romania pentru organizarea deplasarii personalului angajat si a lucratorilor sezonieri, datorita pretului accesibil, sigurantei, calitatii si flexibilitatii serviciilor oferite.
In prezent, potrivit art. 11 din Ordonanta Militara 7/2020, transportul rutier international de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale si servicii ocazionale in trafic international este suspendat pentru toate cursele efectuate de catre operatorii de transport spre Italia, Spania, Franta, Germania, Austria, Belgia, Confederatia Elvetiana, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos si Turcia si din aceste tari catre Romania, pe toata perioada starii de urgenta. In aceste conditii, multe companii de transport rutier de marfa din Romania apeleaza la autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane de 8+1 locuri, pentru a organiza deplasarea soferilor profesionisti romani, in vederea preluarii camioanelor aflate in alte state membre UE, asigurand astfel in continuare operarea transporturilor rutiere internationale in UE.
Transportatorii solicita Guvernului adoptarea urgenta a masurilor necesare pentru a permite transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii romani de autocare prin curse (charter) pentru transportul soferilor profesionisti si al lucratorilor sezonieri din Romania catre alte state UE, prin eliminarea art. 11 din Ordonanta Militara nr. 7 si prin includerea transporturilor rutiere la art. 10 din Ordonanta.

Articole similare