Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

82 de inovatii, 7 castigatori (IV)

Dupa ce in numarul din noiembrie v-am prezentat in detaliu inovatiile inscrise in concurs la sectiunea Siguranta, in cele ce urmeaza continuam cu descrierea sistemelor participante in competitia Mediu, castigata de Krone cu semiremorca cu tehnologie de recuperare a energiei.

Allsafe Jungfalk – bare pentru arimare silentioasa
Acest tip de bare a fost obtinut printr-o alegere inteligenta a materialelor si prin modificarea elementelor de fixare. In timpul blocarii/deblocarii marfurilor din remorca, zgomotul generat este redus la minimum, un aspect important mai ales daca vehiculul se afla in zone rezidentiale unde exista limite privind zgomotul.

Grinzile pot fi montate sau demontate foarte usor. Eliberarea si interblocarea facila a arcului mecanismului de prindere se face cu ajutorul unui maner ergonomic si care nu face zgomot la manevrare.

BPW – axa autoviratoare fara mentenanta
Eficienta energetica si protectia mediului au devenit tot mai importante pe segmentul transporturilor. Se investeste mult in optimizarea motoarelor, componente mai aerodinamice sau materiale mai usoare dar, potrivit BPW, se poate obtine o reducere cu 3% a consumului doar prin folosirea axei autoviratoare. Efectele benefice asupra consumului pe care le au aceste axe sunt deja binecunoscute pe piata. BPW prezinta o axa autoviratoare optimizata, Eco Turn, ce cantareste cu 10% mai putin decat modelele anterioare. Lubrifierea axei nu mai este necesara, iar pernele din otel si cauciuc au o durata de folosire indelungata si nu necesita mentenanta si, chiar daca din anumite motive trebuie schimbate, aceasta operatiune este foarte usor de facut.

Carfibreglass – protectia antibacteriala Pure Health
Pure-Health este o nanostructura modulara fotocatalitica antibacteriana obtinuta in cadrul productiei de fibra de sticla cand aceasta este acoperita cu dioxid de titan. Cand acest strat intra in contact cu raze ultraviolete sau lumina are loc o reactie chimica ce distruge microorganismele. Inca din anii ‘90 au aparut pe piata produse cu caracteristici fotocatalitice, dar numai Pure Health permite o reinnoire continua a efectului antibacterian, prin iradiere cu ajutorul unei lampi fluorescente, si astfel marfa este in siguranta pe durata intregului transport. Dioxidul de titan este un catalizator mult mai puternic decat clorul, ozonul sau peroxidul de hidrogen. Pure Health este o substanta inofensiva omului si poate fi folosita pentru transportul oricarui tip de produse si, foarte important, nu este daunator mediului. Testele au aratat ca 99% dintre bacterii si fungi sunt distruse dupa 24 de ore de expunere la lumina fluorescenta, iar virusii dupa doar cateva ore. Si cum mare parte din virusi si bacterii mor foarte repede, panelurile nu trebuie iradiate de mai multe ori intr-o zi.

Carrier Transicold – Vector 1550 City
Este versiunea nezgomotoasa a unitatii frigorifice Vector 1550 pentru remorci. Zgomotul emis este sub nivelul de 60 dB, deci a fost certificat Piek, cel mai strict …

Articole similare