Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Operare mai usoara pe TimoCom

Bursele de transport sunt un instrument de lucru foarte folosit si, pentru a face fata mai bine cerintelor clientilor, TimoCom a operat o serie de imbunatatiri ale bursei, care au fost prezentate cu ocazia conferintei organizate de Tranzit la Sibiu.
 
Bursa TimoCom este activa in 44 de tari europene, in 25 de limbi, inregistreaza zilnic in medie 230.000 de oferte de transport de marfa si are circa 75.000 de utilizatori in Europa si 1.800 in Romania. Conform barometrului realizat de TimoCom, pe relatia Europa-Romania exista 23% oferte de marfuri si 77% camioane disponibile, pe plan intern oferta de marfa este de 33% si 67% camioane disponibile, iar la export, 28% marfuri si 72% camioane.

„Ideal ar fi ca procentajul sa se imparta egal, de aceea din februarie anul acesta am incercat sa lasam pe bursa si firmele producatoare si pe cele care au marfa de transport“, a afirmat Cserny Szilard Laszlo, reprezentantul companiei.
In prima parte a lui 2009, bursa TimoCom a inregistrat scaderi semnificative, dar din a doua jumatate situatia a fost remediata, inregistrandu-se chiar cresteri. Iar in primele trei luni din 2010 numarul clientilor transportatori a fost mai mare decat in perioada similara din 2009.

Solutii pentru oricine
Pentru ca toate companiile sa poata folosi bursa cu succes, s-au cautat solutii de operare in functie de dimensiunea companiei-client. Astfel, firmele mari pot opta pentru un grup inchis de utilizatori.
Pentru o firma care are mai multe birouri in Europa sau in Romania exista posibilitatea ca pe o anumita perioada oferta sa fie vazuta numai de birourile firmei si, daca intr-un anumit interval acea comanda nu este contractata, este transferata pe bursa propriu-zisa si poate fi vazuta de toti membrii.
„Pentru ca in ultima perioada am primit plangeri cum ca firmele care au camioane mai mici nu prea pot gasi marfuri, am creat pachetul pentru prestatorii de servicii KEP, care ofera o solutie simplificata pentru aceste firme, astfel incat sa poata gasi oferte de marfuri exact pe capacitatea lor de transport, pentru curse de curierat si livrari expres“, a explicat reprezentantul TimoCom.
Platforma de licitare este un produs nou, lansat in Europa anul trecut, in octombrie. Firmele care au marfa de transportat au posibilitatea de a inscrie licitatii pe aceasta parte a programului si de a gasi astfel contracte pe termen lung. Si aici exista modalitati diferite de filtrare. De exemplu, daca o firma producatoare care inscrie marfuri pe bursa vrea sa lucreze doar cu firme din Romania, are aceasta posibilitate. In plus, daca exista o firma care neaparat trebuie sa fie printre ofertanti, poate sa trimita o invitatie speciala pentru participarea la licitatie. Respectiv, in cazul in care exista o firma cu care nu vrea sa lucreze, aceasta poate fi exclusa si nu poate da oferte de pret.
O alta sectiune a programului este TC profile, indexul transportatorilor verificati de pe bursa TimoCom, care ofera posibilitatea de a stabili contracte si contacte noi cu potentialii parteneri de afaceri – de aceea este importanta completarea profilului clientului.
Pe programul TimoCom exista si o harta pe baza careia se poate face planificarea si calcularea traseelor, se pot adauga mai multe etape si pot fi alese trasee mai scurte sau mai rapide. Aceasta harta nu este un produs propriu TimoCom, ci este cumparata de la o firma care se ocupa si de actualizarea ei. Harta poate fi accesata si in limba romana.
Serviciul Inkasso este, probabil, cea mai controversata parte a TimoCom. „In ultimul timp am avut foarte multe probleme de recuperari, plangeri din partea clientilor nostri. Problema este ca nu toata lumea intelege ca TimoCom nu poate da o garantie ca clientul cu care lucreaza pe bursa noastra o sa plateasca in intervalul stabilit. In cazul in care aveti probleme de incasare, si noi va putem ajuta prin intermediul avocatului nostru din Germania, dar intr-un fel mainile noastre sunt legate, nu avem puterea juridica sa actionam. In ultimul timp am avut multe sesizari, plangeri si cereri care nu au fost intotdeauna legitime, si de aceea am introdus si o taxa administrativa de 12,5 euro, comisioanele fiind incasate numai in cazurile in care interventia TimoCom este reusita“, a explicat Cserny Szilard Laszlo.       

Articole similare