Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un inceput tulbure, dar apoi totul a mers ca pe roate

Asexpress are o poveste iesita din comun, drept pentru care Ady Szabo, directorul general al firmei, considera ca acest subiect este „sensibil pentru mine si nostim in acelasi timp si imi starneste amintiri destul de grele, dar si placute“.
Asexpress a fost infiintata in 1993 de un „fost sofer al sistemului comunist, care si-a cumparat propria Raba de la firma la care lucra, si care a falimentat.
Acesta insa a avut un accident in pasul Oituz si a omorat doi oameni, astfel ca, pentru a repara prejudiciul, mi-a cerut bani cu imprumut si, neavand cu ce altceva sa garanteze, a garantat cu firma.“
 

Ady Szabo era pe atunci student si, „ca sa fac niste banuti in plus si sa ma pot intretine, deoarece am fost foarte ambitios de tanar si nu am acceptat sa fiu un intretinut al parintilor – care aveau si atunci foarte multi bani si un singur copil, pe mine – aduceam masini din Europa si le vindeam in Romania“.
Intre timp, soferul-patron care imprumutase banii nu s-a descurcat prea bine, asa ca „a venit un moment in care a trebuit sa decid daca preiau fraiele firmei sau pierd banii. Am luat atunci taurul de coarne si am inceput sa intru in labirintul intortocheat al transportului romanesc, in conditiile in care nici nu stiam cate roti are un camion. Primele dezamagiri au venit de la mine insumi, pentru ca nu gaseam raspunsuri la problemele banale din transport si incet-incet am inceput sa fiu «jumulit» de case de expeditii, …

Articole similare