Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua perspectiva si planuri ambitioase

IBT (International Business Transport SA – Maman Group) are o istorie de 20 de ani pe piata de transport, expeditii si logistica din tara noastra, timp in care a fost construita o afacere de succes. Din acest an, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de colosul israelian Taavura prin Maman Group, ceea ce ii permite companiei romanesti sa se dezvolte pe segmentele de activitate existente de logistica si supply chain.
 

Maman este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice din Israel, actiunile sale fiind cotate la bursa de la Tel Aviv. Grupul este specializat inclusiv pe logistica industriala, avand dezvoltate anumite procese tehnologice si servicii conexe pentru clientii strategici.
Avand in vedere faptul ca in planul de dezvoltare al grupului este prinsa expansiunea pe noi piete, anul trecut a fost cumparat pachetul majoritar al IBT Romania, companie cu traditie in serviciile de transport, expeditie si logistica din tara noastra.
Grupul a numit in Romania un CPA (Certified Public Accountant) in persoana lui David Silberstein, care indeplineste functia de director financiar al companiei, si a angajat drept auditor pe KPMG.
Au trecut mai bine de sase luni de la modificarile de statut ale companiei, timp in care portofoliul de clienti a fost extins cu firme israeliene prezente pe piata romaneasca si care cunosteau bunul renume al grupului Maman in Israel. S-a decis pastrarea numelui companiei, insa s-a schimbat sigla, sub forma IBT Maman Group.
Capitalul propriu al IBT la momentul preluarii era de 1,7 milioane de euro, Maman asigurand suplimentar un credit garantat corporate prin Leumi Bank (500.000 de euro). „Obtinerea de credite pentru investitii si/sau pentru capital de rulaj se face acum mai usor, gratie garantiilor oferite de grup. Pentru o firma de expeditii posibilitatile sunt foarte mari, grupul fiind interesat sa investeasca in transporturi si logistica in Romania“, a explicat Marian Martin, actionar minoritar si director general Maman IBT Romania.
Compania a ramas si dupa preluare cu acelasi numar de angajati, 115, si detine filiale la Ploiesti, Brasov, Zalau, Timisoara si Oradea. Operatiunile de depozitare si logistica se deruleaza in special la Bucuresti, dar si la Timisoara (hub pentru distributie) si Oradea (hub de colectare si re-expediere spre Europa de Vest). In Bucuresti se opereaza la uzinele Faur (10. 000 m2, cu acces la calea ferata), plus 5.000 m2 inchiriati de la CETA. Cifra de afaceri pentru anul trecut s-a ridicat la 14 milioane de euro, fiind in crestere constanta in ultimii ani.

Conceptul „total supply chain”
Maman IBT Romania dezvolta in tara noastra conceptul „total supply chain“, prin care ofera clientilor pentru care efectueaza operatiuni de logistica si transport o paleta mai larga de servicii conexe. Practic, pentru parteneri strategici, compania se ocupa inclusiv de achizitia de materii prime si materiale, transportul, …

Articole similare