Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oscar Downstream aniverseaza 15 ani de activitate

Oscar Downstream, una dintre cele mai mari companii petroliere independente distribuitoare de carburanti din Romania, dedicata persoanelor juridice, a aniversat luna trecuta 15 ani de la infiintare. Compania are planuri mari pentru perioada urmatoare, tintind, printre altele, atingerea unui volum de vanzari de 800.000 t de carburant pe an, dar si intrarea pe piata de retail.
 

Oscar Downstream ofera clientilor solutii personalizate de achizitie de carburant, ce includ distributia clasica prin carduri de combustibil, in reteaua proprie de 31 de statii, precum si distributia prin statii de incinta, instalate direct la client, reteaua numarand in prezent nu mai putin de 1.500 de astfel de statii. Bazandu-se pe o infrastructura logistica moderna si extinsa, ce include noua depozite, din care patru „greenfield“, o capacitate de stocare proprie de 50.000 m3 de carburant si o flota de 48 autocisterne, Oscar Downstream le asigura clientilor un flux controlat in cadrul lantului logistic integrat.
Cifra de afaceri a cunoscut o usoara scadere in ultimii doi ani, pe fondul fluctuatiilor pretului la carburant si a introducerii supraaccizei in 2014, ajungand la un nivel de 390 de milioane de euro la finele lui 2015. In schimb, volumele vandute au crescut si isi pastreaza in continuare aceasta tendinta, datorita concentrarii pe vanzarea directa catre clientii finali. La mijlocul acestui an, ponderea utilizatorilor finali in totalul vanzarilor Oscar Downstream este de 70% si cea a vanzarilor en-gross, de 20%, in timp ce vanzarile facute prin licitatii publice au scazut sub 10%.
In 2016, compania se concentreaza in continuare pe segmentul B2B. Obiectivul este mentinerea pozitiei de lider de piata pe segmentul statiilor de incinta si depasirea numarului de 2.000 de unitati instalate. „In curand vom lansa un nou serviciu integrat, care va combina avantajul costurilor reduse de achizitie de carburant, oferit de statiile de incinta, cu beneficiile unui control riguros al alimentarilor, oferit de sistemul de carduri de carburant. Pe termen mediu, urmarim ca in 2018 sa ajungem la 800.000 t carburant vandute pe an. Din punct de vedere al indicatorilor financiari tintim o valoare EBITDA de 35 milioane de euro. Planurile de viitor sunt foarte ambitioase, deoarece ajungand in acest punct de dezvoltare si nivel de maturitate al afacerii, in care lucrurile sunt clare, organizate si stabile, pasul asteptat de toata lumea este intrarea pe piata de retail. Avand in vedere investitiile in logistica, ne propunem o cota de piata ambitioasa in urmatorii ani, atat prin dezvoltari «greenfield», cat si prin preluarea de statii «white» si, de ce nu, a unui jucator deja existent in piata“, declara reprezentantii companiei.
Infiintata in 2001, Oscar Downstream este o companie 100% romaneasca. Pe langa livrarea de motorina prin sisteme de carduri si statii de incinta, portofoliul de produse este completat de benzina, bitum si lubrifianti. Astazi compania are peste 4.000 de colaboratori la nivel national din transporturi, logistica, dar si in constructii, agricultura sau alte domenii.

Articole similare