Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toate amenzile de depasire a greutatii sau dimensiunilor maxime pornesc de la 25.000 de lei

Daca in alte state depasirile de greutate sunt amendate diferit, in functie de cantitatea de marfa in plus, la noi, potrivit Ordonantei 43/1997, orice depasire se amendeaza cu sume cuprinse intre 25.000 si 35.000 de lei.
De exemplu, in Ungaria, daca un transportator este gasit fara autorizatie speciala de transport sau fara sa fi platit taxele necesare, va trebui sa plateasca taxa normala plus de 10 ori taxele normale, drept amenda. Aici nu se plateste nimic pentru depasirea de pana la 500 kg, dar de la 40,51 t taxele se platesc diferentiat pentru fiecare 500 kg de depasire/km.
 

Potrivit CNADNR, amenzile ar trebui sa descurajeze supraincarcarile camioanelor, insa cele ce pornesc de la 25.000 de lei ar putea determina cresterea spagilor catre CNADNR sau punerea pe butuci a companiilor de transport. Pentru ca, oricat de corect i ar incerca sa fie, nu este exclus ca pe cantarele CNADNR sa fie gasiti cu depasiri de greutate. Asta in conditiile in care nici macar nu mai au ce strica, pentru ca in Romania ne lipsesc drumurile, desi le platim cu totii!

Articole similare