Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Circa 55 lei pentru o zi de tranzit

Incepand cu 1 aprilie, in Marea Britanie, intra in vigoare o noua taxa de drum pentru vehiculele comerciale cu greutate de peste 12 t. Strainii trebuie sa plateasca taxa inainte de a intra pe teritoriul Marii Britanii, prin sistemul de plata Northgate Public Services.
 
Taxa difera in functie de greutatea vehiculului, numarul de axe si timpul pe care il parcurge pe drumurile publice din Marea Britanie si este intre 1,7 si 10 lire sterline/zi, adica 85-1.000 de lire sterline/an.

Un camion cu masa de peste 38 t va plati 10 lire/zi, 50 de lire/saptamana, 100 de lire/luna sau 1.000 de lire/an.

Plata, promit autoritatile, va fi simplu de facut. Se va putea plati online folosind cardul de debit, de credit, sau unele carduri de carburant. Pana acum sunt acceptate cardurile Aral, BP, DKV, eni, Eurowag, Statoil, UTA, Mastercard si VISA.
Vor fi disponibile si cateva puncte de plata langa terminalele de feribot sau benzinarii – unde se va putea plati cu cardul sau cash – opt pana la acest moment, insa in timp numarul va creste, pe masura ce sunt semnate alte contracte.
Incepand cu 17 martie este disponibil un portal unde plata se face si mai usor, dintr-un cont. 
Conform estimarilor guvernamentale, in Marea Britanie sunt inmatriculate circa 260.000 de vehicule de peste 12 t, dintr-un total de 465.000 de vehicule comerciale, iar anual intra in jur de 130.000 de camioane straine, care fac circa 1,5 milioane de curse. Aceasta taxa nu ii va afecta foarte mult pe proprietarii de vehicule comerciale inmatriculate in Marea Britanie, deoarece din aceasta se va scadea valoarea impozitului platit pana acum.
 
Amenda sau imobilizarea vehiculului
Plata taxei va fi inregistrata intr-o baza de date publica, in functie de numarul de inmatriculare. Pe baza acesteia si cu ajutorul camerelor video instalate pe drumuri, dar si al altor surse de informatii ..

Articole similare