Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un prim pas spre recuperarea accizei si pentru vehiculele care au fost vandute

Agrotransport Alba a castigat la Curtea de Apel Alba un proces impotriva deciziei ARR de clasificare ca neeligibila pentru returnarea accizei a unei cantitati mari de motorina folosita pentru 17 camioane care fusesera vandute in intervalul iulie-august 2014.

Legea a intrat in vigoare la 1 aprilie 2014, dar a fost publicata in Monitorul Oficial 9 iulie 2014. In acele trei luni si 9 zile nu a stiut nimeni care este procedura sau conditiile pentru recuperarea accizei. Pe acest aspect s-a construit intreg cazul, motivatia fiind inteleasa de judecator, care a dat castig de cauza companiei din Alba.
 

Motivatia ARR de nereturnare a fost ca, potrivit HG 537/2014, pentru a fi eligibile, vehiculele inscrise pentru recuperarea accizei trebuie sa aiba copia conforma valabila la momentul la care se depune documentatia si „trebuie depuse informatii cu privire la numarul de kilometri inregistrati la bordul autovehiculelor la momentul alimentarii” (cum se precizeaza in facsimilul anexat).
Procesul s-a derulat in doar doua termene. „Chiar daca pentru mine nu este un castig foarte mare, macar se creeaza un precedent si alti transportatori pot ataca in justitie ARR“, a aratat Petru Moldan.
Din informatiile pe care le detinem, nu stim ca vreun alt transportator sa fi castigat in instanta impotriva ARR pentru aceasta speta, insa, chiar si asa, momentan nu se poate vorbi despre un precedent de care sa beneficieze si alti transportatori, deoarece ARR a facut recurs, urmand un nou proces.
Directorul companiei din Alba sustine ca legea a fost redactata „smechereste“, tocmai pentru a restitui sume cat mai mici: „in lege spune ca poti sa depui …

Articole similare