Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Propunerile de amendare ale pachetul rutier, anuntate pentru mai 2017

Initiativele legislative pe pachetul rutier, demarate la sfarsitul lui 2016, se astepta sa fie finalizate in aceasta primavara, a anuntat Violeta Bulc, comisarul european pe probleme de transport. Aceasta a salutat cooperarea dintre Comitetul Fortei de Munca si al Problemelor Sociale si cel al Transportului si Turismului, pe subiectul concurentei loiale si a conditiilor de lucru din Uniunea Europeana. Comisarul UE doreste o buna functionare a sectorului de transport rutier, care contribuie „la crestere economica si ofera locuri de munca pentru atatia locuitori ai Uniunii, care aduce mereu inovatii si exploateaza potentialul digitalizarii, si care, in acelasi timp, contribuie activ la obiectivul mondial de reducere a emisiilor de carbon“.
 

Piata unica de transport la nivel european este un element cheie in dezvoltarea economica a UE si trebuie sa se sprijine pe reguli corecte, clare si care pot fi aplicate, a subliniat Violeta Bulc. Foarte important, conditiile de munca pentru angajatii din domeniul transporturilor trebuie imbunatatite, iar drepturile acestora, protejate.
La ora actuala, piata este afectata de doua probleme majore, este de parere comisarul european: cabotajul si companiile „casuta-postala“. In cazul primului, …

Articole similare