Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anvelopele de camion Continental, cu indicator vizual al gradului de uzura

O anvelopa se uzeaza prematur din cauza unghiului de rulare excesiv negativ sau pozitiv al rotilor sau a unei geometrii a rotilor incorect reglata. Cu ajutorul unui sistem extrem de simplu de la Continental, numit VAI ("Indicator Vizual de Aliniere") se pot recunoaste usor reglajele incorecte ale sistemelor de rulare la autotractor si remorca fara masuratori electronice complexe. VAI este utilizat cu succes in Statele Unite ale Americii de multi ani, Continental fiind acum primul producator de anvelope care introduce acest sistem si in Europa.

Nici cele mai bune anvelope pentru vehicule comerciale nu pot face fata unei geometrii dereglate a sistemului de rulare. Pentru a evita cresterea, deseori semnificativa, a consumului de carburant generata de reglajele incorecte ale unghiului de cadere al rotilor, Continental ofera indicatorul de analiza a gradului de uzura (VAI), o metoda practica si unica de control al acestuia.
Principiul sistemului VAI se bazeaza pe o supraveghere individuala a fiecarei roti, fara utilizarea sistemelor electronice de masura.
Practic, este vorba de niste indicatori din cauciuc formati din perechi de striatii care se afla pozitionati in cinci puncte de masurare.

Articole similare