Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima flota de Actros nou ajunge in Prahova

Daca pentru alti prestatori de servicii productivitatea se masoara in cifrele profitului obtinut la final de an, pentru transportatorii traditionali nu exista bucurie si satisfactie mai mari decat atunci cand isi umplu curtea cu camioane nou-noute. Iar pentru Cartrans Preda, mandria este cu atat mai mare cu cat este primul transportator roman care a achizitionat o flota de Mercedes-Benz Actros 4, Camionul Anului 2012.

Livrarea a 40 de Actros, din care 10 din noua generatie, a fost sarbatorita de compania prahoveana in compania reprezentantilor producatorului german si ai presei de specialitate luna trecuta la Ploiesti.
Perioada dificila pe care a traversat-o piata romaneasca de transport in 2008 si 2009 a fost devastatoare pentru parcul national de camioane. Pe langa faptul ca nu s-au mai cumparat alte camioane noi, nici cele abia achizitionate intre 2006 si 2008 nu au mai putut fi platite si au luat inapoi calea Vestului, fiind vandute de firmele de leasing care le-au reposedat de pe piata romaneasca. Au urmat doi ani buni pentru transport – 2010 si 2011 – care au mai dat optimism transportatorilor si curaj in a-si reinnoi flotele. Asa s-ar putea scrie istoria a sute de firme romanesti de transport, iar Cartrans Preda nu face exceptie.
Daca "in 2008 multi s-au grabit sa ne cante prohodul, fiind siguri ca vom capitula", dupa cum isi aminteste Decebal Popescu, directorul general al companiei, printr-o reorganizare dureroasa si multa munca, Cartrans Preda a reusit sa-si scada costurile si sa-si refaca portofoliul de clienti, astfel ca in 2012 sa vorbeasca despre un nou inceput: cu 145 de camioane nou-noute, instrumente de control si o echipa tanara, profesionista, de management, compania prahoveana priveste cu alti ochi piata de transport si vorbeste cu detasare despre problemele pietei: tarifele de transport sunt din nou in scadere, iar profitul carausilor sta in capacitatea companiilor de a face economii.
In business, nu doar in transport, trebuie sa-ti cunosti foarte bine limitele, sa-ti identifici si sa-ti controlezi foarte bine costurile si sa incerci pe cat posibil sa le reduci, a declarat Decebal Popescu, care a adaugat: "ti se umple inima cand vezi aceste camioane noi, intr-o vreme cand fiecare merge cu ce are. Este greu de descris in cuvinte acest sentiment, dar iti trece repede, pentru ca trebuie sa le punem la treaba."

Un parteneriat solid, construit in timp
Istoria firmei Cartrans se leaga de numele Mercedes-Benz, primul camion detinut de firma prahoveana, infiintata de Cristian Preda in 1994, apartinand acestui brand. Este vorba de o camioneta de distributie, care aproviziona magazinele locale, activitate cu care a inceput. Extinderea s-a facut treptat catre transport national si, din 1998, international.
Colaborarea cu MB Romania a inceput in 2001, cu achizitia catorva camioane, urmata de alta mai consistenta (33 de unitati Actros si Axor) in 2005 si cea din 2011-2012: 40 de camioane Actros (30 MP3 si 10 New Actros 1845).
 

Articole similare