Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin Trucks se reinventeaza

Dupa ce efectele crizei economice s-au facute simtite si in grupul Cefin, determinand cel mai mare dealer Iveco din Romania sa demareze procedura de reorganizare juridica, greul a fost depasit si, sub noul brand CefinTrucks, Stefano Albarosa si-a reinventat compania, astfel incat sa devina un mare centru de vanzari vehicule comerciale si de servicii adaugate complexe

CefinTrucks este noul nume sub care se desfasoara acum activitatea de comercializare a vehiculelor si a serviciilor after-sales auxiliare in cadrul Cefin Romania. CefinTrucks este mai mult decat o abordare multi-brand: se refera la solutii complexe si flexibile pentru clienti, care se bazeaza pe o noua strategie de piata, dar si pe colaborarea cu partenerii vechi, carora li s-au alaturat si nume noi. Cu o cota de 45% din vanzarile Iveco in Romania de la inceputul anului si pana in prezent, Cefin este in continuare cel mai revanzator autorizat de camioane Iveco.

Iata ce a comentat Stefano Albarosa, CEO Cefin Romania, despre noua abordare a pietei de vehicule comerciale:


Tranzit: Ce efecte a avut insolventa Cefin Romania in relatia cu angajatii, furnizorii si clientii?
Stefano Albarosa: Efectele negative ale crizei economice s-au facut simtite si asupra performantelor noastre operationale si financiare. Am decis sa intram intr-un proces de reorganizare juridica pentru a ne proteja business-ul si credem ca am luat masurile necesare pentru a avea o afacere sustenabila. De la inceput am realizat o comunicare foarte transparenta in primul rand catre toti angajatii, dar si catre partenerii nostri – clienti si furnizori, anuntand ca ne vom pastra obiectivele operationale, aceeasi echipa manageriala si structura de personal si nu va fi afectata acoperirea teritoriala. In continuare suntem in linie cu toate  obiectivele operationale prevazute, iar relatiile cu partenerii de afaceri nu au fost afectate. In relatia cu clientii nostri ne-a ajutat increderea pe care am castigat-o in cei 17 ani de cand activam in Romania. Dovada sunt cele peste 300 de companii catre care am vandut peste 800 de vehicule in primele sapte luni ale anului si aproximativ 4.900 de companii catre care am facturat peste 14 milioane de euro din activitatea de service si distributie de piese de schimb, tot in aceeasi perioada.
Eu personal sunt foarte recunoscator tuturor oamenilor care, fie cu implicarea lor, fie prin relatiile de afaceri pe care le derulam, ne permit sa ne continuam activitatea si sa trecem cu succes peste aceasta faza de restructurare.

Ati pierdut, totusi, din vanzatori?
Asa cum prevazusem, am pierdut cativa angajati, mai exact 11 din totalul de 440, in special din echipa de la Bucuresti, care a fost intotdeauna mai expusa fluctuatiilor de personal. Este insa si normal, daca ne gandim ca majoritatea reprezentantelor si importatorilor din domeniul auto se afla in Bucuresti; in plus, Cefin a fost mereu o sursa de oameni foarte bine pregatiti si vanati de concurenta. Echipele de vanzari din tara, insa, …..

Articole similare