Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De 20 de ani in slujba transporturilor

In ciuda dificultatilor cu care se confrunta piata de transport din Romania, grupul de firme Van Wijk a sarbatorit 20 de ani de prezenta aici prin anuntarea unei noi investitii, de data aceasta intr-o fabrica de resapat anvelope de camioane, care va intra in functiune in februarie 2013. Investitia, de 1,5 milioane de euro, se adauga celor 56 de milioane investite pana acum in tara noastra in centre de vanzari si service de camioane sau anvelope si in sedii si depozite in noua puncte din tara si in Republica Moldova. Cum se pregatesc clujenii pentru urmatorii 20 de ani am aflat cu ocazia evenimentului de aniversare, sarbatorit alaturi de clienti, furnizori si angajati luna trecuta la Gilau, cel mai recent centru de vanzari si service EVW Holding, abia inaugurat anul trecut.


Fiul unui transportator olandez, Ad van Wijk a venit in Romania imediat dupa 1990 cu ajutoare pentru o casa de copii. Cu aceasta ocazie i-a intalnit pe Gheorghe Chita, iar mai apoi pe Mircea Muresan, asociatii sai si in prezent, care l-au convins ca, decat „sa aduca peste in Romania, mai bine le aduce romanilor instrumentele care sa-i ajute pe ei insisi sa prinda peste”.
Logistic E van Wijk si-a inceput activitatea pe 29 iulie 1992, cu trei oameni, doua camioane, un mic depozit si o statie de alimentare cu combustibil, si a ajuns astazi la 850 de angajati, din care 450 numai in zona Clujului. Toti sunt cetateni romani, pentru ca „este o afacere a romanilor, construita de romani, pentru romani”, a declarat Ad van Wijk. „Este aceeasi politica pe care au dus-o o multime de companii olandeze in Romania, care au creat premisele unor afaceri de succes si i-au lasat pe angajatii romani sa le duca mai departe”, a declarat si Mathijas van Bonzel, ambasadorul Olandei la Bucuresti.
Ulterior, ca urmare a nevoii de camioane de pe piata, Van Wijk a devenit si dealer DAF – unul din cei sapte producatori importanti la nivel mondial – compania furnizand inca din 1996 si servicii de reparatii de camioane in Romania. Pasul a venit cu atat mai firesc cu cat DAF este un producator de camioane cu traditie din Olanda.
EVW Holding este astazi unicul importator de camioane si piese DAF in Romania, avand un portofoliu de circa 5.000 de clienti, atat pentru vanzari de camioane, cat si pentru service si furnizare de caroserii, piese de schimb si anvelope. Singurul importator de camioane care nu are sediul central la Bucuresti estimeaza ca a vandut pana acum circa 10.000 de vehicule noi si rulate.
„EVW Holding este combinatia perfecta dintre realismul olandez si entuziasmul romanesc fata de nou si dorinta de dezvoltare. Evolutia EVW Holding este similara atat cu cea a Romaniei, cat si cu cea a DAF Trucks, care, in mai putin de 10 ani, a crescut de la cel mai mic producator european de camioane la liderul de piata pe segmentul autotractoarelor”, a spus Michiel Kuijs, sales operations manager DAF Trucks.

Articole similare