Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutii inteligente pentru siguranta marfii si a trailerelor

Infiintata in 2005, T Comm Europe se ocupa de cercetare, dezvoltare si productie de sisteme inteligente de masurare si control pentru logistica si transportul marfurilor la temperatura controlata, dar nu numai. Sistemele sunt oferite in special in Olanda si, de anul acesta, si la noi in tara.


Produsele T Comm se adreseaza tuturor firmelor care doresc sa masoare anumiti indicatori din semiremorca sau din depozite.

Insa, asa cum subliniaza Mircea Crisan, director de dezvoltare T Comm pentru Europa Centrala si de Est, solutia cea mai solicitata de clienti este dedicata transportului marfurilor la temperatura controlata si include sistem GPS/GPRS si un receptor radio ce asigura legatura cu o retea de senzori wireless montati pe semiremorca. Reteaua de senzori ofera informatii legate de valoarea temperaturilor, statusul usilor, orele de functionare a agregatului frigorific, nivelul de carburant din rezervor, presiunea si temperatura din pneuri etc. Informatiile colectate sunt transmise catre website, clientul avand posibilitatea monitorizarii permanente, precum si a setarii alarmelor pentru fiecare parametru monitorizat.
Echipamentul propune doua modalitati de obtinere a informatiei: transmiterea acesteia la intervale regulate, stabilite de client, sau interogarea unitatii, in orice moment, pentru colectarea datelor.
Alarma se transmite, exact in momentul declansarii, la server, si se materializeaza instantaneu pe pagina web si suplimentar este transmisa clientului prin alte doua canale – sms sau e-mail.
Solutia T Comm se bucura de succes si pentru ca utilizatorii au inceput sa inteleaga ca nu doar autotractorul – asupra caruia se concentrau cu precadere deoarece este cel mai mare generator de costuri – e important si trebuie monitorizat din punct de vedere al costurilor si al sigurantei, ci si semiremorca si incarcatura.

Din solutia wireless decurg numeroase beneficii
Principalul avantaj competitiv al dispozitivului T Comm este faptul ca, spre deosebire de alte produse de pe piata, nu necesita cablare si interventie asupra integritatii peretilor semiremorcii, si astfel nu exista riscul ca, prin taierea legaturilor, sa se intrerupa functionarea sa. In plus, e nevoie de cel mult o ora pentru instalare, fata de 5-6 ore in cazul sistemelor concurente, iar clientul poate face asta singur, dupa instruire din partea echipei tehnice a T Comm.
Pentru alegerea celei mai bune variante si determinarea numarului de senzori necesari, specialistii companiei analizeaza tipul si particularitatile semiremorcii frigorifice pe care urmeaza sa fie montat sistemul, apoi discuta cu transportatorul despre marfa si despre ambalarea si incarcarea ei.
Dispozitivul nu necesita intretinere, iar upgradarea se face periodic, automat, over-the-air, ca si eventualele schimbari in configurarea senzorilor. De exemplu, daca un client cumpara doar configuratia cu senzor de usa si doi senzori pentru monitorizarea temperaturii si apoi vrea si monitorizarea presiunii din pneuri, …

Articole similare