Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pentru o descarcare mai rapida si mai comoda a datelor

UNTRR, in parteneriat cu producatorul german Dako, propune posesorilor de camioane din Romania, de circa doua luni, o solutie de descarcare automata, prin GPS si GPRS, a datelor din tahografele digitale si cardurile soferilor, solutie care o inlocuieste pe cea veche, ce presupunea descarcarea manuala a tahografului digital si a cardului soferului. In plus, noul sistem include si modul GPS pentru localizarea camioanelor. Pretul sau este insa de circa trei ori mai mare decat al versiunii anterioare, astfel ca, deocamdata, transportatorii romani nu se inghesuie sa-l  cumpere.

 
Descarcarea automata a datelor si conversia in documente tip „text“ dureaza foarte putin, datorita aplicatiei soft pe internet www.tachoweb.ro (actualizata in conformitate cu legislatia UE), fara a fi nevoie de achizitia altor echipamente. Ea se face in centrele Tacho Station din Germania (372), Danemarca (21) si Austria (patru).
Folosirea Dako-TachoWeb presupune inregistrarea ID-ului companiei si o taxa anuala (care in total se ridica la 20 de euro), 10 euro pentru anul urmator inscrierii, precum si 9 euro/vehicul/luna la o flota de 1-4 camioane, 8 euro/vehicul/luna la 5-19 camioane, 7 euro/vehicul/luna la 20-49 de camioane si 6 euro/vehicul/luna in cazul unui parc auto de peste 50 de camioane.
Prin TachoRemoteDownload, datele nu doar ca se pot descarca automat de la distanta, dar se pot si citi, transfera si arhiva. Avantajele folosirii noii solutii de descarcare constau in faptul ca nu e necesara prezenta cardului de companie in tahograful digital, se obtin economii mari de timp, nu e nevoie de personal dedicat pentru aceasta activitate, transferul de date se face securizat, prin GPRS, catre Dako-Server, si se respecta perioadele de descarcare definite prin lege. Inregistrarea companiei o singura data costa 70 de euro, pentru anul calendaristic urmator se mai achita 25 de euro, iar preturile pentru TachoRemoteModul (TRM), TRM GPS, tahograf comandat de la distanta inclusiv Dako TRM si tahograf comandat de la distanta inclusiv Dako TRM GPS sunt de 249, 319, 899, respectiv 969 de euro. Toate ofertele pentru tahografe comandate de la distanta includ insa si returnarea tahografelor schimbate de Dako, iar daca acestea nu se restituie va exista o taxa suplimentara de 200 de euro.
Descarcarea de date de la distanta costa 14,75 euro in Europa si 9,75 euro in Romania, la care se adauga cate cinci euro pentru optiunea „timp disponibil“ si cate 15 euro pentru „localizare“ (fara TVA si cheltuieli de expediere).
Companiile sunt inregistrate in sistem pe baza unui abonament lunar ce include 10 descarcari/vehicul, ceea ce le asigura vizualizarea datelor descarcate in locatiile Tacho Station, arhivarea securizata a datelor descarcate pe serverul Dako, analiza datelor (timpii de lucru/conducator auto, evidentierea contraventiilor, atentionarea depasirii perioadelor de descarcare a datelor) s.a.

Managementul flotei completeaza gama de aplicatii
Dako mai propune si managementul flotei auto, care are ca avantaje faptul ca ofera transfer in timp real al datelor referitoare la pozitie si tahograf in portalul TachoWeb, pozitia curenta a tuturor vehiculelor inregistrate pe o harta, date privind activitatea curenta, intr-un tabel, vizionarea pe o harta a unui singur vehicul, inclusiv a pozitiei si rutei, nivel de 12 zoom pe o harta, istoricul complet al tuturor rutelor pentru ultimele 24 de luni, date privind timpul zilnic de conducere ramas, monitorizare a fiecarui vehicul si protectie anti-furt – inclusiv SMS-alarma pentru ultimele doua.
Costurile de comunicare in reteaua mobila sunt reduse, ca si timpul de comisionare si de reactie, nu sunt necesare miscari in plus, deci scade consumul de carburant, se face economie si de timp, informatiile sunt mereu actualizate, accesul la date se poate face de la orice PC conectat la internet, sistemul este multi-utilizator, iar cardul sim si costurile de transfer sunt incluse in pretul de baza. In plus, nu este nevoie de instalare de soft (este un portal web), manevrarea se face usor si nu sunt necesare cursuri de specializare sau mentenanta IT.                                   

Articole similare