Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dianthus si Cartrans Preda, cele mai mari marje de profit din transporturi

La categoria transport, Tranzit a premiat Dianthus Company drept „cea mai eficienta companie de transport in 2011”, in urma clasamentului intocmit de redactorii revistei, care a tinut cont de cifra de afaceri si profitul obtinut, marja de profit, cresterea profitabilitatii si a cifrei de afaceri de la un an la altul, numarul de angajati, investitiile facute in anul in curs si gradul de indatorare al firmei. Astfel, Dianthus Company a totalizat 448 de puncte, fiind urmata de Cartrans Preda, cu 375, si Duvenbeck, cu 372 de puncte. Iar Decebal Popescu, CEO Cartrans Preda, a fost recompensat cu trofeul de „cel mai eficient manager in transporturi”, gratie marjei de profit de 15% obtinute in 2011, dar si a cresterii importante a profitabilitatii fata de anul anterior.


O situatie particulara o reprezinta Aquila Part Prod Com, care s-a situat pe locul patru in TOP-ul intocmit de Tranzit, deoarece la aceasta companie s-a luat in considerare ca doar o treime din cifra de afaceri si profit au fost realizate din activitatile de transport si logistica, restul provenind din activitatea comerciala de distributie.
Printre finalistii de la categoria „Transport” s-au mai numarat si Com Divers Auto Ro, Dunca Expeditii, International Lazar Company, Logistic E van Wijk, Vectra Logistic si Wim Bosman. Diplome pentru eficienta s-au mai acordat companiilor Filip SRL, Vio Transgrup si Oprean International.
Din TOP lipseste edy International Spedition, care, din cauza declansarii insolventei, nu mai apare la Registrul Comertului cu rezultatele financiare pe 2011.
Castigatorul titlului de „Cea mai eficienta companie de transport din Romania” in 2012, Dianthus Company, s-a clasat pe locul doi din punct de vedere al profitabilitatii, cu un profit de 2,1 milioane de euro din transport, dupa Transpeco Logistics& Distribution, care insa nu a fost luata in considerare la decernarea premiilor Tranzit, ca urmare a faptului ca deruleaza o activitate de transport ultraspecializata, iar gradul de expunere pe un singur client – OMV Petrom – este prea ridicat.
Dan Niculescu, directorul comercial Dianthus Company, a declarat: „Am primit cu bucurie vestea castigarii trofeului pentru cea mai eficienta companie de transport. Stiam ca avem indicatori foarte buni, dar nu stiam cat de transparente vor fi criteriile. In final, putem spune ca a fost o surpriza. 2011 a fost cel mai bun an de pana acum pentru noi, dar, tinand cont de rezultatele obtinute de la inceputul anului pana in prezent, credem ca 2012 va fi cel putin la fel de bun. E adevarat ca in 2011 am mai vandut si din camioanele vechi din flota, insa acestea nu au influentat semnificativ profitabilitatea obtinuta, poate undeva sub 10%. Vom sarbatori impreuna cu toti angajatii obtinerea acestei distinctii la sfarsitul lunii, fiind convinsi ca ea reprezinta o crestere a prestigiului companiei si un capital sporit de imagine si incredere in fata fiecarui partener.”
Pe locul al treilea s-a clasat Cartrans Preda, cu un profit de …

Articole similare