Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu 20% mai multe vehicule comerciale decat in 2010

Din cele 33 de Stralis comandate de Buffa si achizitionate cu finantare Afin, 23 sunt Active Space standard, iar 10 sunt low tractor, toate avand motor Euro 5 de 450 CP.
Nu este prima flota livrata de Cefin anul acesta, iar rezultatele bune ale dealerului Iveco nu se datoreaza doar revenirii pietei, ci si, asa cum atrage atentia Stefano Albarosa, CEO-ul companiei, programului care imbina trade in, buy back, leasing cu valoare reziduala si contract de intretinere, „astfel incat clientul sa isi poata innoi parcul fara a imobiliza o suma prea mare de bani, sa aiba rate de leasing mai mici decat are in prezent cu masinile vechi si sa beneficieze de o retea de service cu acoperire europeana, cu cheltuieli previzibile si bugetabile.

Programul a fost implementat deoarece acum se pune problema schimbarii masinilor cumparate inainte de criza.“
Cefin a vandut anul trecut 900 de vehicule comerciale noi si 600 second-hand, impartite in mod egal intre Daily si gama grea, iar obiectivul pentru 2011 este sa depaseasca 1.000 de unitati. Si, dat fiind faptul ca dupa primele trei luni rezultatele sunt cu 20% mai bune decat anul trecut la vehicule noi si cu 50% la secondhand, pana la final de an se estimeaza atingerea si chiar depasirea tintei propuse.
In prezent, in Romania se vand cel mai bine camioanele heavy on road, iar tara noastra continua sa fie pentru Cefin piata cea mai importanta ca volume, dar in ceea ce priveste scaderea cauzata de criza, respectiv revenirea, ele sunt la acelasi nivel ca in Bulgaria si Ungaria – celelalte state in care este prezent dealerul Iveco.
La final de 2010, Cefin a epuizat stocurile, care „erau un cancer pentru noi“, iar in prezent termenul de livrare pentru un camion Iveco este de 7-9 saptamani.
Circa 60% din vanzarile Cefin sunt realizate cu finantare Afin, dar si celelalte firme de profil au redevenit receptive la cererile de pe acest segment, in conditiile in care in 2009 si inceputul lui 2010 nu mai vroiau deloc sa se implice in vanzarea de vehicule comerciale.
In ceea ce priveste filiala Cefin din Arad, care acopera judetele Arad si Hunedoara – unde din 2002 s-au vandut aproximativ 600 de vehicule Iveco – aici s-au livrat in 2010 circa 45 de camioane noi – cele mai multe Trakker din stoc – si cam 70 second-hand, cifre mai mari decat in 2009. Iar in primele trei luni din 2011 au fost livrate 35 de unitati, din care 12 noi, asa cum declara Iulian Raducan, branch manager Cefin.

Articole similare