Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pentru o arimare corecta

La Krone se pune un accent puternic pe dezvoltarea de diferite sisteme de ancorare, fixare si blocare. Acestea au fost concepute la solicitarea transportatorilor care au trebuit sa faca fata cerintelor beneficiarilor ce vin tot timpul cu idei legate de ambalarea marfurilor, incarcarea si asigurarea lor etc.
Cu ocazia conferintei Tranzit de la Targu Mures, Adrian Anghelea, reprezentantul CTE Trailers, a prezentat o parte din sistemele dezvoltate de Krone, care vizeaza obtinerea unei arimari conforme a marfurilor.

Rama Multi Lock, in standard din 2000, se intinde pe toata lungimea sasiului, pe ambele parti, cu gauri la fiecare 10 cm. Pe baza acesteia, in timp, au fost dezvoltate tot felul de alte sisteme de ancorare sau blocare. Un exemplu este traversa de blocare Multi Block, foarte folositoare in cazul in care semiremorca nu este incarcata pe toata lungimea. Aceasta este montata la baza paletilor pe care ii fixeaza ori in fata, ori in spate, si ofera posibilitatea de ancorare longitudinala, avand gauri de ancorare pentru chingi in partea superioara.
Pe baza Multi Block, inginerii de la Krone au dezvoltat si Multi Wall, un zid folosit de transportatori in momentul in care au de transportat tot felul de ambalaje, cutii, care nu permit ancorarea cu chingi din cauza deformarii incarcaturii. Acest panou poate fi adaptat la orice semiremorca produsa din 2000 incoace si este disponibil in doua variante de inaltime.
Pentru cei care au solicitari de transport de role de hartie, de exemplu, si care nu au semiremorci special construite, Krone ofera niste „pene“, Multi Block Paper, care se adapteaza traversei Multi Block, pentru a obtine un transport in siguranta. Un sistem similar este Multi Reel, care ofera posibilitatea ancorarii tamburilor de dimensiuni mari.
O alta solutie de ancorare este Multi Fix, care consta dintr-un dispozitiv adaptabil ramei Multi Lock, cu racoante si cu plasa, pentru a asigura perfect orice incarcatura de tip tevi, traverse etc., evitandu-se alunecarea in lateral si expunerea soferului la diverse pericole.
O alta solutie este sistemul Multi Lash, in stricta coordonare cu rama Multi Lock si permite folosirea tuturor tipurilor de chingi, lanturi etc. Cu o cheie normala si un surub, sistemul se poate prinde foarte usor, oferta Krone cuprinzand si adaptoare pentru lanturi acolo unde este cazul.
Cu aceeasi ocazie, Adrian Anghelea a prezentat si unele modele de semiremorci, pentru activitati specifice. Un exemplu este Krone Paper Liner, dotata cu podea cu sine, cu doua dispozitive de tip cric. Prin intermediul celor doua bare, podeaua se ridica, deplasand astfel rola de hartie. Sistemul se retrage apoi, putand fi preluata urmatoarea rola. Pe urma se monteaza sistemele de fixare si penele, pe traversa din podea.
De mai bine de 40 de ani, Krone dezvolta un sasiu special pentru transportul rolelor de tabla, astfel luand nastere Coil Liner, care are o cuva in podea, ce permite transportul rolelor in maxima siguranta.
O alta semiremorca speciala este Profi Liner Multi Steel, cu sau fara obloane laterale, construita pentru transportul plaselor de sarma. Pe langa lazile de depozitare a obloanelor in cazul in care plasele de sarma sunt mult mai late, stalpii au tot felul de blocatori si locatori, de tip racoante. Sistemul este foarte ergonomic pentru sofer.

Articole similare