Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parcurs fara greseala

La sfarsitul lui mai s-a desfasurat ultima etapa a unui proiect spectaculos, aducerea a trei delfini din China la Delfinariul din Constanta. Pregatirile pentru transportul pretioasei încarcaturi de la Beijing la Constanta au început la sfarsitul lui martie 2010, strategia transportului fiind trasata de firma Rom Charter Services.
Complexitatea proiectului a necesitat implicarea unor firme si autoritati specializate. Delfinii au fost adusi din China, respectiv de la Acvariul Beijing, situat la o distanta de 60 km de aeroportul Beijing.
 

Încarcarea mamiferelor a durat aproximativ 45 de minute, timp în care acestea au fost monitorizate cardiac si cerebral de catre însotitori.
Transportul aerian a fost realizat cu o aeronava charter tip A310-300, pregatita si specializata pentru asigurarea conditiilor speciale de presiune constanta la nivelul de 1,01325 bar si temperatura cuprinsa între 15 si 20oC.
Capacitatea de încarcare a aeronavei este de maximum 38 t, dar, pentru acest transport, aceasta a fost redusa din cauza ca a fost nevoie de o cantitate foarte mare de carburant, care sa permita realizarea zborului fara escala.
La bord, pentru însotirea mamiferelor, au fost prezente sase persoane, trei dresori chinezi, un medic veterinar roman si doi medici veterinari japonezi. Asigurarea zborului charter si a delfinilor a fost efectuata de catre compania Lloyd, în conditii particularizate pentru acest transport exceptional.
Rom Charter Services reprezinta grupul Chapman Freeborn în Romania. Compania are experienta în organizarea de transporturi pentru animale vii, transportand, de asemenea, alti noua delfini, o girafa si alte mamifere.
Pentru asigurarea transportului terestru de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu la Delfinariul din Constanta s-a apelat la serviciile unui colaborator permanent al firmei Rom Charter Services, cargo-partner Expeditii. „Toata operatiunea s-a desfasurat fara probleme, pentru toate partile implicate. Conducerea delfinariului a transmis multumiri organizatorului proiectului, iar pentru companiile angrenate în proiect, transportul celor trei delfini a reprezentat un succes total si un extraordinar mijloc de promovare“, a declarat Hans Luca, directorul general al Rom Charter Services. Compania este specializata în chartere cargo si de pasageri. Transportul cargo include transporturi exceptionale, precum marfuri periculoase, servicii on Board Courier, servicii de casa de expeditii (broker), precum si alte servicii legate de complexitatea charterelor.           

Articole similare